LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Natječaj u tijeku

Najboljim mladim umjetnicima nagrade do 30 000 kuna, evo kako se prijaviti

Kriteriji za odabir nagrade su inovativnost i kreativnost stvaralaštva te umjetnička vrijednost.

Kriteriji za odabir nagrade su inovativnost i kreativnost stvaralaštva te umjetnička vrijednost.

Muzej suvremene umjetnosti raspisao je natječaj kojim nagrađuje najbolje mlade umjetnike. Nagrada nosi ime istaknutog hrvatskog umjetnika Ivana Kožarića (1921.-2020.), kao hommage velikom autoru koji je osvajanjem vlastitih kreativnih sloboda otvarao nove putove mnogim generacijama hrvatskih umjetnika te je i sam aktivno pratio i rado podupirao prve korake mladih kolega.

Ovim Natječajem dodjeljuju se tri otkupne nagrade u ukupnom iznosu od 75.000,00 kuna:
  • nagrada   - 30.000,00 kn bruto 
  • nagrada  -  25.000,00 kn bruto
  • nagrada  –  20.000,00 kn bruto 
Posebna nagrada Kožarić Digital namijenjena je za otkup digitalnog umjetničkog djela za online platforme MSU u ukupnom iznosu od 25.000,00 kuna. Tom nagradom potiče se recentna digitalna umjetnost, a prezentacijom na online platformama MSU omogućuje se šira percepcija ovakve vrste novomedijskog stvaralaštva.

O dobitnicima nagrada odlučivat će stručno povjerenstvo u sastavu: Radmila Iva Janković, kustosica MSU, voditeljica Atelijera Kožarić, Ana Škegro, kustosica MSU i Nikola Stojadinović, savjetnik u Gradskom uredu za kulturu. 

Kriteriji za odabir nagrade su  inovativnost i kreativnost stvaralaštva te umjetnička vrijednost, a sve o uvjetima i načinima prijave pročitajte na stranicama MSU-a.
FOTO: PIXABAY