LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
MetaFORA 2017.

Najbolje kratke priče osvajaju fantastične nagrade

Za prijavu na natječaj šalju se priče bajkovitog, fantastičnog sadržaja, napisane na hrvatskom jeziku. Natječaj je otvoren do 15. ožujka 2017. godine.

Za prijavu na natječaj šalju se priče bajkovitog, fantastičnog sadržaja, napisane na hrvatskom jeziku. Natječaj je otvoren do 15. ožujka 2017. godine.

Knjižnica Vladimira Nazora slijedeći svoju tradiciju od 2012. godine ponovno raspisuje natječaj za najbolju kratku priču. MetaFORA 2017. posvećena je bajci i fantastičnoj priči, čiji se početci nalaze u usmenoj predaji, a vrhunac doživljava u radu Ivane Brlić Mažuranić, naše najpoznatije spisateljice bajki.

Za prijavu na natječaj šalju se priče bajkovitog, fantastičnog sadržaja, napisane na hrvatskom jeziku. Priča treba obuhvaćati maksimalno 5400 znakova s razmacima te ne smije biti prethodno objavljivana. Autor može sudjelovati samo s jednom pričom.

Priče se šalju na e-mail: metafora2017@gmail.com ili klasičnom poštom na adresu: Knjižnica Vladimira Nazora, metaFORA 2017., Vodovodna 13, 10 000 Zagreb. Uz priču je potrebno navesti ime i prezime autora, godinu rođenja, adresu stanovanja, adresu elektronske pošte i broj telefona.

Popis pristiglih priča objavit će se na mrežnoj stranici Knjižnica grada Zagreba, a najbolje će biti objavljene u cijelosti. Proglašenje najboljih priča i javno čitanje održat će se u travnju 2017. u Noći knjige. Odluku o najboljima donijet će žiri u sastavu: Ivan Sršen, pisac i urednik izdavačke kuće Sandorf, Milena Benini, spisateljica, Tihomir Mraović, pisac, Marin Pelaić, pobjednik metaFORE 2016. i Tanja Radović, knjižničarka i spisateljica. Autorima najboljih priča zajamčene su fantastične nagrade.

Natječaj je otvoren do 15. ožujka 2017. godine

FOTO: FLICKR