LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Osvojila tri nagrade

„Murina” pokupila nagrade i u Puli; uskoro kreće prikazivanje u kinima

Pulska publika „Murinu” ocijenila najboljim filmom, a nagrade su dodijeljene i glumici Danici Ćurčić i redateljici Antoneti Alamat Kusijanović.

Pulska publika „Murinu” ocijenila najboljim filmom, a nagrade su dodijeljene i glumici Danici Ćurčić i redateljici Antoneti Alamat Kusijanović.

Publika 68. Pulskog filmskog festivala Murini je dala odličnu ocjenu (4,55) u Hrvatskom programu Festivala i priskrbila mu nagradu Zlatna vrata Pule. Zlatnom arenom za sporednu žensku ulogu nagrađena je glumica Danica Ćurčić, a Brezom za najboljeg debitanta nagrađena je redateljica Antoneta Alamat Kusijanović. 
 


Vezano: Veliki uspjeh hrvatskog filma: „Murina” osvojila nagradu za najbolji debitantski film u Cannesu



Niz pulskih nagrada nastavak je odličnog rezultata koji je Murina ostvarila prije nepunih tjedan dana na filmskom festivalu u Cannesu gdje je nagrađena Zlatnom kamerom (Camera d’Or) koja se dodjeljuje najboljem debitantskom filmu unutar svih festivalskih programa, a ta nagrada predstavlja jedan od najvećih uspjeha hrvatskog filma u inozemstvu.

– Velika je čast biti priznat u svijetu, ali najljepše je biti priznat doma. Voljela bih da sam večeras s vama i da mogu uživo primiti ovu nagradu. Hvala Pulskom filmskom festivalu, žiriju i cijeloj ekipi. – poručila je redateljica Antoneta Alamat Kusijanović koja nije bila u mogućnosti prisustvovati svečanosti dodjele nagrada.

Murina će nakon Pule biti prikazana u natjecateljskom programu Sarajevo Film Festivala koji počinje 13. kolovoza, a ubrzo kreće i u otvorena kina te u redovnu kinodistribuciju širom zemlje.

Film Murina priča je o napetom odnosu šesnaestogodišnje Julije i autoritarnog oca Ante koji počinje pucati kada u njihov dom na otoku stigne stari obiteljski prijatelj. Dok je otac zaokupljen pokušajima da s njim sklopi posao života, karizmatični gost Juliji otvara sve više prostora slobode te u njoj budi revolt prema roditeljima. Tijekom jednog vikenda ispunjenog velikim očekivanjima Julija uvlači obitelj u opasni vrtlog strasti i nasilja.

FOTO: MURINA (DANICIA ĆURČIĆ, GRACIJA FILIPOVIĆ, LEON LUČEV) / PR