LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Čitanje NJE u Varaždinu

Monodrama „U mojim cipelama” i zanimljiva popratna izlaganja – ulaz slobodan

– Nakon predstavljanja drame, koja uz inovativan režijski pristup Barbare Rocco nadrasta izvedbenu formu jer uključuje i multimedijalne platforme, redateljica Ksenija Krčar i dramaturginja i spisateljica Vesna Torjanac održat će zanimljiva izlaganja. – ističu organizatorice.

– Nakon predstavljanja drame, koja uz inovativan režijski pristup Barbare Rocco nadrasta izvedbenu formu jer uključuje i multimedijalne platforme, redateljica Ksenija Krčar i dramaturginja i spisateljica Vesna Torjanac održat će zanimljiva izlaganja. – ističu organizatorice.

Projekt 6 glumica traži autora u svibnju Čitanja NJE seli u Varaždin. Naime, Kotar teatar iz Delnica u suradnji s varaždinskom Umjetničkom organizacijom Gllugl i lokalnim umjetnicama predstavit će monodramu Kristine Gavran U mojim cipelama u režiji Barbare Rocco i izvedbi glumica, samostalnih umjetnica Katarine Arbanas, Sare Ipše i Hane Kunić, na vanjskoj sceni Centra za mlade i nezavisnu kulturu P4. Izvedba je planirana 12. svibnja u 20 sati. 

– Nakon predstavljanja drame, koja uz inovativan režijski pristup Barbare Rocco nadrasta izvedbenu formu jer uključuje i multimedijalne platforme, redateljica Ksenija Krčar i dramaturginja i spisateljica Vesna Torjanac održat će zanimljiva izlaganja: Internalizirana mizoginija ili kad žena mrzi ženu, koje će otvoriti temu ženskih neprijateljstava, posramljivanja i stereotipa o ženama koje žene same, nesvjesno, održavaju na životu, čineći time štetu najprije sebi, a onda i drugim ženama, te Žensko tijelo kao zazorna scenska stvarnost. – ističu organizatorice.


Foto: 6gta

Ulaz na program je slobodan. K tome, od 13. svibnja moći će se pogledati na poveznici.

– Gledatelji se pozivaju da, prema svojim mogućnostima, doniraju u Fond solidarnosti za samostalne umjetnike (na žiro račun primatelja: Hrvatsko društvo dramskih umjetnika, IBAN: HR6423600001101463609 s naznakom Donacija OSU – 6gta), ako žele da se donacija uputi ženskim umjetnicama, koje su, nastavno na prije postojeće neravnopravnosti, pogođenije krizama 2020. godine. Jer nedostatak ženskih lica na pozornicama se #jednostavnomože ispraviti! – poručuju iz organizacije.

Drugi ciklus Čitanja NJE, podsjećaju, u suradnji s GK-om Zorin dom u Karlovcu i glumicama Petrom Cicvarić i Ana Marijom Štefanac, u režiji Petre Pleše, u travnju je predstavio dramu Mie Laure Jurčić Cijele, ali isprepletene.

– Nakon javnog scenskog čitanja dr. med. Igor Salopek održao je dinamično i edukativno predavanje na temu Njezino mentalno zdravlje u kojem se, pored statističkih podataka o psihičkim poremećajima koji pogađaju žene u odnosu na muškarce u RH, osvrnuo na važnost i utjecaj bliskih ljudi kao i struke i zajednice u pristupu i pomoći osobama koje pate od lakših i težih oblika psihičkih poremećaja, vješto povezujući vlastita iskustva i primjere s licima iz predstavljene drame. – dodaju.

FOTO: 6GTA