LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dobitnici Marija Katalinić i Josip Čekolj

Mladim autorima dodijeljene nagrade Prozak i Na vrh jezika

Nagrađene su zbirka satiričnih priča i ciklus poezije.

Nagrađene su zbirka satiričnih priča i ciklus poezije.

Nagrade Prozak i Na vrhu jezika dodjeljuju se za rukopise autora do 35 godina, a ove godine dodijeljene su po sedamnaesti put.

Žiri u sastavu Kruno Lokotar i Marko Pogačar Prozakom je nagradio Mariju Katalinić za zbirku satiričnih priča "Kraljevstvo koje to nije", a dobitnik nagrade Na vrhu jezika je Josip Čekolj za svoj ciklus poezije "Dječak pred žetvu".

Marija Katalinić rođena je u Slavonskom Brodu, živi u Zagrebu i piše prozu. Bila je u finalu književne nagrade Sedmica & Kritična masa koja također nagrađuje mlade prozne autore i promovira nova prozna imena. Marija je bila i finalistica kratke priče Gradske knjižnice Samobor i satire Gradske knjižnice Slavko Kolar u Čazmi. Iako ne piše poeziju, Gradska knjižnica Šibenik dodijelila joj je pohvalu za najbolji neobjavljeni haiku.

Josip Čekolj prvostupnik je kroatistike te etnologije i kulturne antropologije. Sudjelovao je na književnim festivalima Stih u regiji, Rukopisi i Susret riječi. Ciklus pjesama „Vreme bokčije“ objavio je u časopisu Poezija. Ciklus akrostiha „Rukovet noćnih putovanja“ nastao je u sklopu Revije malih književnosti te je objavljen u antologiji „Vrijeme misli“. Pjesnički rukopis „Dječak pred žetvu“ pohvaljen je na Goranovu proljeću ove godine.

Dobitnicima će nagrade biti svečano uručene na Festivalu prvi prozak na vrh jezika gdje se predstavljaju i djela prošlogodišnjih dobitnika. Festival služi kao platforma za predstavljanje, bolje medijsko uočavanje te dalje poticanje na stvaralaštvo i umrežavanje mladih autora.
FOTO: PIXABAY