LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izložba u Galeriji SC

Mladi umjetnik Kunić oslikava „Strukture nereda”

– I općenito je ta zamršenost, nered, izostanak strukture ponavljajuća karakteristika Kunićeva sižea, a dodatno je istaknuta besprijekornim slikarskim umijećem. – stoji u predgovoru.

– I općenito je ta zamršenost, nered, izostanak strukture ponavljajuća karakteristika Kunićeva sižea, a dodatno je istaknuta besprijekornim slikarskim umijećem. – stoji u predgovoru.

U Galeriji SC postavlja se izložba Strukture nereda autora Radovana Kunića. Njeno će se otvorenje održati 12. prosinca u 20 sati, a ista će se moći pogledati do 22. prosinca, radnim danom od 12 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati.  

– ...Slikarstvo Radovana Kunića našu ovisnost o novim počecima suočava s izvjesnošću kraja. Kunić bilježi fragmente pojavnosti u njihovu nezaustavljivom prelasku iz uređenoga u neuređeno stanje. Bilježi dotrajale ambijente s rashodovanim elementima mehanizacije, ambalažu odbačenu nakon uređenja novootvorenoga Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci ili zamršenost instalacija skrivenih iza površine knaufa. I općenito je ta zamršenost, nered, izostanak strukture ponavljajuća karakteristika Kunićeva sižea, a dodatno je istaknuta besprijekornim slikarskim umijećem, u kojem je trag poteza jedva vidljiv, a iluzija stvarnosti gotovo nepomućena... – riječi su Vane Gović u predgovoru.

Radovan Kunić rođen je 1987. u Rijeci. godine 2012. diplomirao je kiparstvo u klasi prof. Žarka Violića na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Uz skulpturu, bavio se i slikanjem koje postaje njegova glavna umjetnička preokupacija. Sudjeluje na međunarodnim kolonijama i rezidencijama te izlaže na skupnim i samostalnim izložbama. Dobitnik je više nagrada i priznanja te se njegovi radovi nalaze u privatnim i javnim zbirkama u zemlji i inozemstvu. Član je HDLU Rijeka i HZSU-a. Radi kao vanjski suradnik u svojstvu asistenta na Katedri za slikarstvo Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Živi u Matuljima.

FOTO: KULTURA PROMJENE