LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izložba u Galeriji Filodrammatica

Mlada Riječanka predstavlja „Print Screen”, prethodno je nagrađena Rektorovom nagradom za umjetnički rad

– Iako široko dostupan i svakodnevno prisutan, sadržaj instalacije predstavlja se na način kojim se emocionalno, intelektualno i fizički utječe na posjetitelja izložbe, ali i na samu autoricu rada. – ističu iz udruge Drugo more. 

– Iako široko dostupan i svakodnevno prisutan, sadržaj instalacije predstavlja se na način kojim se emocionalno, intelektualno i fizički utječe na posjetitelja izložbe, ali i na samu autoricu rada. – ističu iz udruge Drugo more. 

U organizaciji Drugog mora od 1. do 22. travnja u Galeriji Filodrammatica (Korzo 28/1, Rijeka) predstavit će se multimedijalna prostorna instalacija Print Screen mlade riječke umjetnice Marine Rajšić.

– Korištenjem fizičkog prostora galerije za simulaciju virtualnog prostora, autorica ovim radom rasprostire i raslojava radnu površinu računala kako bi ukazala na karakteristike suvremenog umreženog društva. Kao njegovi pripadnici, na nas fizički i emocionalno utječu brojni i različiti cyber-sadržaji koje neprestano primamo gledajući u ekrane računala i mobitela. Te slike, organizirane oko naših individualnih interesa, postaju središtem našeg svijeta koji sami stvaramo. Iako široko dostupan i svakodnevno prisutan, sadržaj instalacije predstavlja se na način kojim se emocionalno, intelektualno i fizički utječe na posjetitelja izložbe, ali i na samu autoricu rada koja je i sama pripadnica današnje generacije. – ističu iz udruge Drugo more

Foto: Marina Rajšić / PR foto
 
Navode da je Marina Rajšić, rođena 1995. godine u Rijeci, umjetnica i dizajnerica vizualnih komunikacija.

– Magistrirala je Vizualne komunikacije i grafički dizajn na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci 2019. godine. Od 2014. godine izlaže skupno i samostalno. U prosincu 2018. objavljuje umjetničku knjigu naziva Umjetno(st) lijepo(g) popraćenu samostalnom izložbom istog naziva. Nagrađena je Rektorovom nagradom Sveučilišta u Rijeci za samostalni umjetnički rad. Od dosadašnjih partnerstava ističu se suradnje s Gradom Labinom, kulturno-umjetničkom organizacijom Labin Art Express XXI i Studentskim kulturnim centrom u Rijeci. Od kulturnih ustanova u sklopu čijih glavnih ili popratnih programa izlaže ističu se riječki MMSU i Galerija Kortil, labinski Narodni Muzej i Gradska Galerija, zagrebačka Galerija SC Zagreb, MMC Galerija Grada Umaga i krčka Galerija Decumanus. U svojim radovima bavi se suvremenim društvenim normama i temama odnosa jedinke i populacije, preispitujući sebe kao jedinku populacije 21. stoljeća. Kreće se u smjeru konceptualne, novomedijske umjetnosti, a u posljednje vrijeme u svoje radove uključuje i elemente marketinga. – kažu organizatori.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije prouzrokovane koronavirusom, dan otvorenja proći će bez službenog protokola. Instalacija će se moći pogledati od 18 do 20 sati te narednih dana, svakog dana izuzev nedjelje i blagdana, od 16 do 20 sati. Valja naglasiti i da je ulaz slobodan

– U prostoru galerije istovremeno može biti najviše 15 posjetitelja, koji se pozivaju na pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te ispravno nošenje zaštitnih maski za lice. Ne preporučuje se dolazak osobama starije životne dobi ili oboljelima od kroničnih bolesti. – dodaju iz Drugog mora.

FOTO: PR FOTO