LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Rockmark ugostio u Akustici utorkom Mikija Solusa

Miki Solus, dečko od klavijatura

Dečko koji za sebe kaže da ne zna pjevati pa će puno rađe „repati“ svoje iznimno zanimljive stihove uz klavijature, jamačno će nasmijati svaku osobu koja ga sluša.

Dečko koji za sebe kaže da ne zna pjevati pa će puno rađe „repati“ svoje iznimno zanimljive stihove uz klavijature, jamačno će nasmijati svaku osobu koja ga sluša.

Iza imena Miki Solus krije se zagrebački kantautor, koji je odlučio reći ne gitari i sjeo za klavijature. Svoju autorsku glazbu svira u pratnji Frane Viskovića (akust. bas) i Andreja Tačigina (cajon) s kojima zajedničkim snagama šamara publiku energičnim i brzim jazz/punk/rap kompozicijama. Momci iza sebe imaju više od 50 koncerata, među kojima je i ovogodišnji Terraneo. Oni koji su upoznati s njegovim radom dobro znaju  dvije pjesme: „Mrtav je Johnny“ i „Smrt je romantična“, čiji stihovi uvijek izmame osmijeh na lice. Onima koji ne znaju o čemu pričamo, mogu samo žaliti što sinoć nisu bili u Rockmarku.

Dečko koji za sebe kaže da ne zna pjevati pa će puno rađe „repati“ svoje iznimno zanimljive stihove uz klavijature, jamačno će nasmijati svaku osobu koja ga sluša. Ipak nije svakodnevica čuti veliki pop hit Britney Spears "Hit me baby one more time" u izvedbi ovih mladih momaka.

Ukoliko niste upoznati s njegovim radom, kada čujete nekoliko stihova Miki Soulsa mogli biste se zapitati je li ovo šala ili se radi o novom žarnu koji iščekuje svoje mjesto pod ovim glazbenim nebom. Tekstovi odlično oslikavaju klišeje u društvu ,a ne ostaju dužni ni istaknutim povijesnim ličnostima ili postojećim glazbenicima. Svakako nitko od glazbenika, dosad, u svojim tekstovima istovremeno nije pridavao toliku pažnju Dostojevskom, Edgaru Allanu Poeu i Davoru Šukeru . Odličan način da se riješite stresa i nasmijete idejama ovih mladih momaka.

Uz ove pjesme, Miki Solus je do sada objavio i dva studijska albuma, „Muzika sumnjive kvalitete“ (2011.) i „Bojim se muzičkih kritičara“ (2012.), koje možete poslušati na njegovoj službenoj bandcamp stranici.

FOTO: FACEBOOK