LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Jazz glazba

Međunarodni dan jazza proslavljen u Vip klubu uz zvukove pijanista Zvjezdana Ružića

Mladi pijanist, aranžer i skladatelj Zvjezdan Ružić odličnim koncertom svog seksteta oduševio je mnogobrojnu publiku zagrebačkog Vip kluba.

Mladi pijanist, aranžer i skladatelj Zvjezdan Ružić odličnim koncertom svog seksteta oduševio je mnogobrojnu publiku zagrebačkog Vip kluba.

Mladi pijanist, aranžer i skladatelj Zvjezdan Ružić odličnim koncertom svog seksteta oduševio je mnogobrojnu publiku zagrebačkog Vip kluba u subotu 30. travnja. Zaljubljenici u jazz, glazbeni entuzijasti i mnogi jazz glazbenici među kojima su bili pijanist Matija Dedić i tamburaš Filip Novosel, dostojanstveno su proslavili Međunarodni dan jazza i Zvjezdanov album The Knightingale Cabaret, uključujući i skladbu Moreška koja mu je nedavno donijela Porina za najbolju jazz skladbu.

Pozornicu Vip kluba Zvjezdan je dijelio s ljudima koji su s njim i stvarali The Knightingale Cabaret, sve redom vrsnim jazz glazbenicima: Adriano Bernobić, Luka Veselinović, Vojkan Jocić, Lenart Krečič i Tomaž Gajšt. Koncert je započeo Porinom nagrađenom skladbom Moreška u kojoj se Zvjezdanov sekstet od prvih taktova predstavio u punome sjaju i osvojio ovacije mnogobrojne publike. Uslijedile su skladbe The Knightingale Cabaret, Bigot Land, Alkar Salko i Linđo. Večer je uljepšala posebna gošća, jazz pjevačica raskošnog glasa Alba Nacinovich, koja se Zvjezdanu na pozornici pridružila u izvedbi End Of Act I, ujedno posljednje skladbe na koncertu. Za bis koncerta sekstet je odsvirao pobjedničku Morešku te njome zaključio proslavu ovog velikog i važnog dana za sve jazz glazbenike diljem svijeta.

– Presretan sam što je toliko publike, dragih kolega i prijatelja, došlo podržati zagrebačku promociju „The Knighintgale Cabareta”, ali i s nama proslaviti Međunarodni dan jazza. Atmosfera u klubu bila je predivna na pozornici I publici. Od prvih odsviranih nota energija u klubu bila je nevjerojatna. Publika je bila fenomenalna, a mi inspirirani i kreativni i sve se poklopilo na najbolji mogući način. Moj sekstet i ja dali smo sve od sebe da na dostojanstven način prezentiramo album zagrebačkoj publici i da ovaj Međunarodni dan jazza učinimo posebnim. Od srca hvala svima koji su prepoznali i podržali album. „The Knighitngale Cabaret” i „Morešku”. Kvalitetnu i iskrenu publiku te ljude koji sretni odlaze s koncerta nešto je što svaki glazbenik potajno priželjkuje dok izvodi svoju glazbu – stoga mogu reći da sam neizmjerno zahvalan i blagoslovljen jer sam večeras u Vip klubu upravo to i doživio. – izjavio je Zvjezdan.

Zvjezdan je prošle godine izdao svoj prvi samostalni album The Knightingale Cabaret, koji mu je ove godine donio nominacije u čak dvije kategorije za nagradu Porin – u kategoriji Najboljeg albuma jazz glazbe za nosač zvuka te u kategoriji Najbolje skladbe jazz glazbe za njegovo djelo Moreška, za koju je i osvojio prestižni kipić. U listopadu ove godine Zvjezdan će sudjelovati u natjecanju pod nazivom Made in New York Jazz Competition, prestižnom i najbrže rastućem jazz natjecanju na svijetu. Ako nastavi svojim uhodanim tempom zasluženog osvajanja nagrada, Zvjezdan će otputovati u New York gdje će imati priliku održati samostalan koncert pred američkom publikom.

FOTO: IRA&JOHN