LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Monodrama u Sceni Ribnjak

"Majstor Jura" zamjenjuje studij renoviranjem stanova

Jelena Hadži-Manev režirala je monodramu o djevojci koja napušta studij komparativne književnosti i filozofije. Iduća izvedba "Majstora Jure" održat će se 10. prosinca.

Jelena Hadži-Manev režirala je monodramu o djevojci koja napušta studij komparativne književnosti i filozofije. Iduća izvedba "Majstora Jure" održat će se 10. prosinca.

U okviru programa Scene Ribnjak u nedjelju 13. studenoga izvedena je monodrama Majstor Jura. Premijernu izvedbu podržali su brojni uzvanici, a nakon izvrsne glume mlade Požežanke Marijane Matoković, održan je prigodni domjenak u prostoru Centra mladih Ribnjak.

Predstava je nastala u suradnji Tragača, mladog neovisnog kazališta i Scene Ribnjak, a iza imena Majstor Jura krije se lik djevojke koja je došla u Zagreb studirati komparativnu književnost i filozofiju. Spletom čudnovatih okolnosti odustala je od studiranja i počela zarađivati za život renovirajući stanove. Ono što vlasnici tih stanova ne smiju znati jest da Jura tijekom renoviranja u njima živi. Dok gleta zidove, na youtubeu sluša motivacijske filmove i vježba klaunske gegove kako bi razveselila ljude oko sebe.

Za tekst i režiju zaslužna je Jelena Hadži-Manev, za scenu i kostim Zdravka Ivandija-Kirigin, dok glazbu potpisuje Željka Veverec i Toni Starešinić. Svjetla je oblikovao Marino Frankola, fotografirao je Igor Obrol Pedišić, vizualni identitet upriličio je Damjan Uzelac, a jezične savjete ponudila je Ksenija Rožman.

U nadi da ćete se prepoznati, Majstor Jura će vas vrlo rado pustiti da zavirite u njezin privremeni dom i srce. Sljedeća izvedba na Sceni Ribnjak očekuje vas u subotu 10. prosinca u 20 sati.

FOTO: SCENA RIBNJAK