LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izložba „Čari i vizije Pariza“

KSET na dva tjedna postaje skrovište svih pariških čari

Večeras se u KSET-u otvara izložba fotografija Marije Havaić koja prikazuje Pariz iz dosad neviđene perspektive.

Večeras se u KSET-u otvara izložba fotografija Marije Havaić koja prikazuje Pariz iz dosad neviđene perspektive.

Koliko ste se puta uhvatili kako skupa s Parnim valjkom nostalgično i sa čežnjom u pogledu pjevušite zašto ja nikad neću vidjeti Pariz? Previše, sigurni smo. Ali znate kako se kaže, ako neće brdo Muhamedu, Muhamed će brdu. Za sve nas koji o šetnji pariškim ulicama samo sanjarimo, ali i za sve koji su ju iskusili te ih je osvojila pa sad i oni o njoj sanjare, Marija Havaić pripremila je pravu poslasticu. Naime, u prostorijama KSET-a u nedjelju, 4. lipnja u 19 sati otvorit će se izložba naziva Čari i vizije Pariza nastala dok je Marija skrivena iza objektiva svog fotoaparata promatrala Grad ljubavi.

Crno-bijeli Pariz izložba je na kojoj su fotografije sive kao i sam grad. Sivilo prevladava u boji grada i odijevanju Parižana. Pariz ima svoju ljepotu no ona nije na turističkim područjima, već izvan njih. Svaki turist koji je putovao u Pariz sam sigurno je vidio kako grad zapravo diše. Izložba se sastoji od klasičnih fotografija i eksperimenata izvedenih u tamnoj komori s ciljem imitacije nadrealističnog stila koji je nastao u 20. stoljeću u Parizu.

Marija Havaić rođena je 1993. godine u Varaždinu. Studentica je Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Ljubav prema fotografiji javila se čim je ugledala fotoaparat. Njezin otac često je morao popravljati fotoaparate za njom jer bi premotala cijeli film ili krivo stavila film u fotoaparat. Ozbiljnije se počela baviti fotografijom tijekom tečaja fotografije Fotosekcije KSET-a 2015. godine kojoj se i pridružuje nakon polaganja ispita tečaja. Najviše voli fotografirati portrete, koncerte i arhitekturu. Sudjelovala je na trima zajedničkim izložbama članova fotosekcije. U slobodno vrijeme uči znakovni i francuski jezik te grafičko dizajniranje.

Čari i vizije Pariza možete otkrivati do 19. lipnja svakim radnim danom od 9 do 16 sati. Ulaz se u nedjelju otvara u 19 sati, a sa sobom je potrebno imati zelenu člansku iskaznicu KSET-a koju možete nabaviti besplatno na ulazu ili tijekom dana na KSET-ovu šanku. Dodatne informacije potražite na službenom Facebook događaju.

FOTO: MARIJA HAVAIĆ