LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Međunarodni natječaj za kratku priču

Kratkom pričom protiv rodne nejednakosti

Voliš zagovarati jednakost spolova? Protivnik si bilo kakvog oblika nasilja? Smatraš da imaš nešto reći o ovim temama? Ovo je natječaj za tebe!

Voliš zagovarati jednakost spolova? Protivnik si bilo kakvog oblika nasilja? Smatraš da imaš nešto reći o ovim temama? Ovo je natječaj za tebe!

Europski institut za Mediteran i zaklada Anna Lindh objavili su poziv za sudjelovanje na Devetom međunarodnom natječaju Sea of words. Tematika natječaja odnosi se na rodnu nejednakost, spolnu diskriminaciju i nasilje. Problem koji se želi prezentirati obuhvaća različite aspekte pogleda na nametnute rodne uloge i društvene stereotipe.

Cilj je natjecanja prikupljanjem literarnih radova ukazati na različite oblike ponašanja koji promoviraju diskriminaciju. S obzirom na to da su danas društvene mreže jedan od osnovnih oblika komunikacije između ljudi, primijećeno je da se njima često koriste osobe koje anonimno objavljuju poruke netolerantnog sadržaja. Institut nastoji ujediniti ljude u borbi protiv rušenja stereotipa koji su duboko ukorijenjeni u društvu te vas poziva da svojim radom doprinesete ostvarenju tog cilja. 

Za sudjelovanje u natječaju potrebno je pripaziti na nekoliko odrednica. Prije svega, svoju priču smijete poslati ako imate između 18 i 30 godina. S obzirom na temu natječaja, potrebno je poslati istinitu ili izmišljenu priču koja se se odnosi na različita iskustva i poglede na vrste rodnog nasilja i diskriminacije.

U radu se treba bazirati na preispitivanje ustaljenih rodnih uloga i obrazaca te promovirati nove načine u pristupu rodnoj jednakosti. Priča ne smije biti dulja od 2500 riječi i može biti napisana na bilo kojem službenom jeziku zemalja koje smiju sudjelovati na natječaju. Možete birati hoćete li pisati na engleskom, francuskom, španjolskom ili katalonskom jeziku.

Priče pošaljite na e-mail: concurso@iemed.org. Prijave traju do 2. lipnja 2016. godine Za više informacija, posjetite mrežne stranice Instituta.

FOTO: FLICKR