LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zajednički koncert studenata pjevanja

Koncertni spektakl povodom velikih obljetnica dviju hrvatskih umjetničkih akademija

Studenti pjevanja dviju akademija predstavit će najljepše arije iz opereta hrvatskih autora.

Studenti pjevanja dviju akademija predstavit će najljepše arije iz opereta hrvatskih autora.

Dvije hrvatske umjetničke akademije ove godine slave velike obljetnice - Muzička akademija u Zagrebu slavi 100, a Umjetnička akademija u Splitu 25 godina postojanja. Razlog je to za zajednički projekt nazvan Hrvatski operetni intermezzo!

Riječ je koncertu na kojem će studenti pjevanja dviju akademija predstaviti najljepše arije iz opereta hrvatskih autora. Na programu će se naći najljepši ulomci iz opereta Bosonga plesačica i Barun Trenk Srećka Albinija, Momci na brod Ivana pl. Zajca te Spli'ski akvarel, Kraljica lopte, Jurek i Štefek, Avantura u Šangaju i Mala Floramye Ive Tijardovića, Splićanina koji je djelovao i u rodnom gradu i u Zagrebu.

– Veseli nas što u projektu osim studenata Muzičke i Umjetničke akademije sudjeluju i studenti Tekstilno-tehnološkog fakulteta koji su osmislili i odabrali kostime te Kristina Grubiša, studentica režije na Akademiji dramske umjetnosti. Voditelji projekta sa zagrebačke strane su Eva Kirchmayer Bilić i Kristina Beck Kukavčić, a sa splitske Žana Marendić, maestro Hari Zlodre, Ante Jerkunica, Elena Nikolaeva i Igor Glushkov. – poručuju organizatori.

Zagrebačka publika već je imala priliku čuti dio programa u veljači u dvorani Blagoje Bersa, a splitska će publika sve imati čuti u utorak 26. travnja u 18 sati u foyeru HNK Split u sklopu Marulićevih dana te u srijedu 27. travnja u 20 sati u Hrvatskom domu Split.
FOTO: PRESS / LARA VARAT