LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Svijet glazbe

Koncerti „Otvoriti krletku” uskoro u SC-u

– Teme Krletke Branimir Norac iskoristit će kao polazišnu točku putovanja građenog od prethodno zapisanih kompozicija za klavir i klarinet isprepletenih s novom, improviziranom glazbom. – ističu iz MM centra.

– Teme Krletke Branimir Norac iskoristit će kao polazišnu točku putovanja građenog od prethodno zapisanih kompozicija za klavir i klarinet isprepletenih s novom, improviziranom glazbom. – ističu iz MM centra.

U MM centru koji se nalazi u sklopu Studentskog centra u Zagrebu, na adresi Savska 25, održat će se koncertni projekt Otvoriti krletku klarinetista, multiinstrumentalista i kompozitora Branimira Norca. Nastupi su zakazani za 19. i 20. ožujka u 20:00. 
– Branimir Norac u svom radu isprepliće utjecaje različitih glazbenih stilova pa se tako u njegovoj glazbi mogu čuti utjecaji minimalizma, elektroničke, ambijentalne, folklorne, ali i pop-glazbe. Naziv koncerta nadovezuje se na kompoziciju Krletka za proljeće, koju je umjetnik napisao prije tri godine uglazbljujući svoje dnevničke zapise. Radilo se o procesu prebacivanja latiničnog pisma u Brajevo, a zatim uglazbljivanja točkica Brajeva pisma kako bi se od jezičnog značenja dobilo glazbeno. Na taj način pokušao je sačuvati doživljaj jednog osobnog perioda, konzervirati ga u kapsulu umjetnosti. Krletka je propitivala umjetnost kao zapis unutrašnjeg vremena, emocionalnog odraza unutar nekog perioda i mogućnost komuniciranja unutrašnjeg stanja s drugima. Svaki stavak te kompozicije bio je jedan datum dnevnika, a svaki datum dobio je svoj akord. – ističu iz MM centra.
Ove će koncerte, najavljuju, otvoriti upravo stavcima koji su zapisani na te dane prije tri godine.
– Teme Krletke iskoristit će kao polazišnu točku putovanja građenog od prethodno zapisanih kompozicija za klavir i klarinet isprepletenih s novom, improviziranom glazbom. Otvoriti krletku značilo bi otvoriti se novom, dopustiti gledati stvari novim očima, otisnuti se u avanturu, pohrliti u novo proljeće raširenih krila. – dodaju.
Cijena je ulaznice 25 kuna. Može se kupiti na blagajni Teatra &TD i u sustavu Ulaznice.hr.
FOTO: PR FOTO