LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Književni sajam

Interliber će se ipak održati, ali će biti drugačiji

Očekuje se nešto manja posjećenost Interlibera nego inače, no većina nakladnika bit će prisutna.

Očekuje se nešto manja posjećenost Interlibera nego inače, no većina nakladnika bit će prisutna.

Interliber, najveći nacionalni književni događaj u Hrvatskoj, ove će se godine ipak održati, i to od 9. do 14. studenog na veliko zadovoljstvo svih ljubitelja književnosti, piše HRT

– Suočeni smo s kontekstom koji je globalni problem, no uspjeli smo animirati članstvo da se prijavi na Interliber. Neophodno je poslati poruku da je čitanje važno i bitno i u tom duhu ovo će biti Interliber koji će imati varijantu hibridnosti – osim fizičkog imat ćemo i alternativu online kupnje, odnosno popuste u 120 knjižara diljem Hrvatske – rekao je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska Slavko Kozina, predsjednik zajednice nakladnika i knjižara HGK.

S obzirom na trenutne epidemiološke okolnosti, 43. po redu Interliber ipak će se nešto razlikovati od prethodnih izdanja.

– Primijenjen je niz novih organizacijskih mjera kako bi se izlagači i posjetitelji osjećali što sigurnije. Ulaz je i dalje besplatan, ali svaki posjetitelj mora imati Covid potvrdu kojom dokazuje cijepljenost ili preboljenje, ili negativan test – testirati se može i ispred Velesajma – kaže Zoran Ušurić, pomoćnik direktorice Zagrebačkog Velesajma i dodaje kako se očekuje da će posjećenost biti manja u odnosu na inače, ali raduje se da su gotovo svi nakladnici prisutni.

Na Interliberu će se tradicionalno predstaviti i neki novi naslovi koje će se moći kupiti na licu mjesta. 

Za sve one koji neće moći fizički prisustvovati Interliberu omogućena je online kupovina gotovo svih hrvatskih nakladnika, i to preko stranice znk.hr/knjigasvimaisvuda, na kojoj će svi knjigoljupci moći naći zanimljive naslove na popustima od 20 pa sve do 70 posto. 

FOTO: UNSPLASH