LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Jubilarno izdanje Sajma

Interliber 2017. donosi sve što jedan knjigoljubac može poželjeti

Bogat slavljenički program najpoznatijeg sajma knjiga i učila održat će se na tri lokacije, a ulaz je besplatan na sva događanja.

Bogat slavljenički program najpoznatijeg sajma knjiga i učila održat će se na tri lokacije, a ulaz je besplatan na sva događanja.

Tek nas nekoliko sati dijeli od početka najveće i najiščekivanije književne manifestacije u Hrvatskoj, Interlibera – međunarodnog sajma knjiga i učila, koji će se održavati od 7. do 12. studenog na već dobro poznatom prostoru Zagrebačkog velesajma. I ove godine posjetitelje očekuju paviljoni puni noviteta iz svijeta knjige, ali i književni klasici, predstavljanja knjiga, razgovori s autorima, susreti nakladnika, radionice, kvizovi i još mnoštvo književnih sadržaja.

Jubilarno 40. izdanje obilježit će se posebnim slavljeničkim kulturno-glazbenim programom – Interliber 40 – u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara, Grada Zagreba i Zagrebačkoga velesajma. Slavljenički program održavat će se na tri lokacije:

  • galerija paviljona 5 (dječji program, strukovni program, promocije knjiga i čitanja)
  • prostor ispred paviljona 5 (razni bendovi i DJ-evi)
  • pozornica u paviljonu 6 (novi naslovi, predstavljanja knjiga, razgovori s autorima, susreti nakladnika, knjižara i knjižničara, književne radionice, okrugli stolovi, kvizovi i dodjele književnih nagrada)

Kviz znanja – HIGH FIVE, aukcija starih i rijetkih knjiga te KNJIGODAR – akcija darivanja knjiga jednoj školskoj knjižnici samo su neka od događanja koja vrijedi istaknuti. Posjetiteljima će biti zanimljiv i ZNANSTVENI KVART na kojem će, između ostalog, moći naučiti prognozirati vrijeme, izolirati svoj DNK, uživati u robotskim kazališnim predstavama te poslušati izlaganja trojice renominiranih znanstvenika: Nikole Poljaka, Vladimira Stilinovića i Saše Cecija. FUL KULTURNO punkt novost je na ovogodišnjem izdanju. Mjesto je to gdje će se hrvatska književna scena predstavljati kroz prizmu brenda. Detaljni program po danima pronađite na poveznici.

Na 13 tisuća kvadratnih metara predstavit će se više od 300 izlagača iz 17 zemalja (Austrija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Češka, Francuska, Hrvatska, Iran, Italija, Kina, Nizozemska, Njemačka, SAD, Slovenija, Španjolska, Turska, Velika Britanija i Sjeverna Irska). Domaći nakladnici, Fraktura, Profil, Znanje i mnogi drugi, pripremili su brojne nove naslove. Naklada Ocean more organizira i nagradnu igru na kojoj možete osvojiti karte za predstavu Črna mati zemla u ZKM-u. Mozaik knjiga organizira radionice, razgovore s autorima te susrete s djecom. Kod AGM-a imat ćete priliku susresti književne goste – Krešimira Mišaka, Ivana Alerića, Alenku Mirković-Nađ i Dinu Milinovića.

Svečano otvorenje Sajma bit će u utorak, 7. studenog u 12 sati u paviljonu 6. Ulaz je na sva događanja slobodan. Vrata će vam svakoga radnoga dana biti otvorena od 10 do 20 sati, a u petak i subotu do 21 sat. Za vozače je dobra vijest da će parking s južne, zapadne i istočne strane Zagrebačkog velesajma biti besplatan, a putnici HŽ-a posjetitelji Interlibera dobit će 40 posto popusta na cijenu povratne karte.

Dodatne informacije možete pronaći na mrežnoj stranici Zagrebačkog velesajma i službenoj Facebook stranici.

FOTO: WIKIMEDIA COMMONS