LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
I'm a Barbie girl, in the Barbie world

Hoće li film o Barbie biti vizualna poslastica ili potpuni fijasko?

Jedan od kontroverznijih filmova godine dolazi već ovo ljeto, a Internet je već duže vrijeme podijeljen između onih koji film nestrpljivo iščekuju te onih koji smatraju da će ovo biti sramota godine.

Jedan od kontroverznijih filmova godine dolazi već ovo ljeto, a Internet je već duže vrijeme podijeljen između onih koji film nestrpljivo iščekuju te onih koji smatraju da će ovo biti sramota godine.

Teško je reći koji je film podignuo toliku jagmu u posljednje vrijeme kao što je to slučaj s najnovijim filmom Barbiekoji je u utorak dočekao svoju službenu najavu na mrežnim stranicama. 

Dok je Internet drastično podijeljen u mišljenju između onih koji strogo osuđuju ovaj film do onih koji Barbie iščekuju s ogromnim nestrpljenjem, prestiž ovog filma raste neobičnom putanjom. 

Lutka koja je svjetlo dana ugledala 9. ožujka 1959. godine i do danas ostvarila svoj meritum među poznatim brendovima igračaka, doživjela je brojne animirane revitalizacije. Međutim, ovo će biti prva igrana verzija Barbie svijeta. 

Foto izvor: Youtube Screenshot

Naravno, oživljavanje ovog brenda nije nimalo lagan zadatak zbog činjenice da je vrlo lako otići u karikaturu i klišeizam. Ovaj pothvat na svoja leđa stavila je renomirana redateljica Greta Gerwig zaslužna za hvaljene filmove Lady Bird (2017) te Male žene (2019). 

Uz Gerwig, Noah Baumbach također je zadužen za scenarij, jednako tako hvaljeni redatelj i scenarist koji je zaslužan za scenarije na filmovima Fantastični gospodin Lisac (2009), Frances Ha (2012), Priča o braku (2019) i ostalo. 

Barbie-verzum i Ken-verzum

Međutim, renomirana imena nalaze se jednako tako i ispred kamere pa tako protagonisticu filma tumači Margot Robbie, koja, sudeći po najavi, djeluje kao prava Barbie. Uz Robbie, u filmu se pojavljuje i Ryan Gosling koji će tumačiti njezinu simpatiju, poznatiju kao Kena.

Foto izvor: Youtube Screenshot

Ono što su ova najava i promotivni materijali otkrili jest činjenica da to nisu jedini Barbie i Ken u cijelome filmu pa će tako dva lika dobiti mnogo svojih verzija baš kao što postoji i više varijanti igračaka u pravome životu. 

Tako će uz Robbie, Barbie tumačiti i pjevačica Dua Lipa, glumica Issa Rae, Hari Nef, Emma Mackey, Nicola Coughlan, Kate McKinnon i mnoge druge glumice. Dokle će uz Goslinga, Kena tumačiti i kineski glumac Simu Liu koji se proslavio ulogom Shang Chija u Marvelovom univerzumu, Kingsley Ben-Adir, Ncuti Gatwa, John Cena, a postoji mogućnost za još poznatih lica koja će tumačiti Kena, a koja tek moraju biti otkrivena. 


Foto izvor: Youtube Screenshot

Zanimljivo je da će glumac Micheal Cera tumačiti jedinog Allana, lutku koja je poznata kao Kenov najbolji prijatelj, a koja je predstavljena 1964. godine. Otkriveno je da će neki glumci, kao što su Will Ferrell, America Ferrera, Jamie Demetriou te Ariana Greenblatt tumačiti prave ljude, stoga se mnogi pitaju kakav će točno biti odnos između ljudi i lutaka u ovome filmu. 

Također je nedavni promotivni plakat otkrio da će britanska glumica Helen Mirren biti narator radnje. 
 

Što očekivati od ovog filma?

Većina radnje trenutno je nepoznata, no prva najava, kao i službena najava, već sada najavljuju da se radi o projektu koji bi mogao biti iznenađenje tim više što je teaser-najava bila ujedno i omaž Kubrickovu 2001: Odiseja u svemiru, u kojemu se umjesto monolita pojavila Barbie u začetku svijeta. Kinematografija i scenografija djeluju adekvatno, a jednako tako vizualno upečatljivo što mnogi i hvale u komentarima najave.  

Foto izvor: Youtube Screenshot

Svejedno, mnogi obožavatelji bili su razočarani nedavnom viješću da se pjesma grupe Aqua naziva Barbie Girl iz 1997. godine neće pojaviti u ovome filmu zbog problema s autorskim pravima.

I dok mnogi ne znaju što očekivati od ovoga filma, kao ni hoće li radnja biti odveć klišejizirana ili će zgrnuti hvalevrijedne kritike, to nam ostaje tek otkriti.

Film Barbie u kina dolazi 21. srpnja ove godine! Cijela najava dostupna ovdje:




 
FOTO: YOUTUBE SCREENSHOT