LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koncert u KD "Lisinski"

"Hiljade pahulja bijelih" oživile sjećanje na Kemala Montena

Gitara i crvena jakna stajale su na pozornici "Lisinskog" dok su brojni domaći i regionalni glazbenici odavali počast velikom sarajevskom kantautoru povodom druge obljetnice njegove smrti.

Gitara i crvena jakna stajale su na pozornici "Lisinskog" dok su brojni domaći i regionalni glazbenici odavali počast velikom sarajevskom kantautoru povodom druge obljetnice njegove smrti.

Veličanstvenom glazbenom večeri prepunom emocija i uspomena 17. siječnja u KD Vatroslav Lisinski obilježena je druga obljetnica smrti jednog od najvećih glazbenika u regiji, Kemala Montena. Koncertni spektakl Prijatelji i Kemo – Hiljade pahulja bijelih ispunio je srca posjetitelja i oživio sjećanje na sarajevskog kantautora čije su pjesme izvodili brojni domaći i regionalni glazbenici. Ulogu domaćina večeri preuzeli su Kemalovi prijatelji Paula Jusić i Ivica Propadalo.

Koncert je otvorio duet Tereze Kesovije i Amira Kazića Lea koji su otpjevali pjesmu Sve dok bude bilo i nas dvoje, a nastavio se Keminim najljepšim baladama u izvedbama Gabi Novak, Gorana Karana, Borisa Novkovića, Halida Bešlića, Hanke Paldum, Helene Blagne, Ibrice Jusića, The Frajli, Jasne Gospić, Matije Dedića, Nede Ukraden, Paule Jusić, Teške Industrije te Dražena Žerića Žere. Najveće ovacije izazvao je zajednički nastup svih izvođača koji su otpjevali bezvremenski hit Nije htjela kojim su ujedno zaokružili i zatvorili prekrasnu večer.

Za vrijeme cijelog koncerta na velikom ekranu u pozadini prikazivani su Kemalovi spotovi i video isječci s brojnih koncerata koje je održao tijekom karijere. Na pozornici su stajale njegova gitara i crvena jakna.

Udruga Kemal Monteno organizator je koncerta Prijatelji i Kemo – Hiljade pahulja bijelih, koji se i ove godine održao pod pokroviteljstvom Grada Zagreba. Uloga glazbenog producenta pripala je Nikši Bratošu čiji je orkestar pratio izvođače na pozornici, dok je za dojmljivu scenografiju i ove godine bio zaslužan Ivica Propadalo.

FOTO: XOXO