LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Slikarstvo i književnost

HDLU raspisao natječaj „Hrvatska književnost u djelima likovnih umjetnika”

Na izložbi nema kotizacije i svi autori dobiti će svoje besplatne primjerke kataloga.

Na izložbi nema kotizacije i svi autori dobiti će svoje besplatne primjerke kataloga.

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Zagreb šestu godinu zaredom organizira Zagrebački ljetni likovni salon koji će se održati u srpnju 2022. u Galeriji Kontrast (Kulturni centar, Dubrava 51a, Zagreb), pod nazivom 6. Zagrebački ljetni likovni salon 2022 – Hrvatska književnost u djelima likovnih umjetnika.

Osim realne izložbe u galeriji Kontrast, na 6. Zagrebačkom ljetnom likovnom salonu organizirat će se i veliku prateću virtualnu izložbu na portalu Zagrebački likovni umjetnici, a na kojoj će se, uz autore koji izlažu u Galeriji Kontrast, predstaviti i radove svih ostalih umjetnika čiji rad odgovara konceptu salona, a koji zbog prostornih ograničenja nisu stali na realnu izložbu u galeriji Kontrast.

I ove godine osim članova HDLU Zagreb, na izložbu su pozvani umjetnici iz drugih umjetničkih udruga u Zagrebu i zagrebačkoj županiji, a također i umjetnike koji nisu članovi strukovnih udruga, ali njihova djela odgovaraju konceptu izložbe. Umjetnici iz Zagreba i zagrebačke županije imat će prednost na realnoj izložbi, a na prateću virtualnu izložbu mogu se javiti umjetnici iz svih dijelova Hrvatske.

 – Kroz temu 6. Zagrebačkog ljetnog likovnog salona Hrvatska književnost u djelima likovnih umjetnika želimo razvijati književno-likovne suradnje, te potaknuti umjetnike i kulturnu publiku da čitaju djela hrvatskih književnika, a koja će likovni umjetnici interpretirati u svom likovnom radu. Pozivamo tako likovne umjetnike da nam se javite na natječaj sa vašim likovnim djelima koja su inspirirana hrvatskim književnicima/icama i hrvatskom književnošću – romanima, novelama, dramama, pričama za djecu i odrasle svih žanrova, iz bilo kojeg razdoblja, a u obzir dolaze i poetska djela. – poručuju iz HDLU-a Zagreb. 

Na izložbi nema kotizacije i svi autori dobiti će svoje besplatne primjerke kataloga na postavljanju, odnosno otvorenju izložbe, početkom srpnja 2022. godine u Galeriji Kontrast, te će mailom dobiti link i na prateću virtualnu izložbu. Sve ostale informacije dostupne su u tekstu natječaja

FOTO: PIXABAY