LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Rock And Film All Nite

Grupa KISS dobiva svoj film

Grupa KISS, koja je proglašena jednom od najboljih izvođača heavy metal-glazbe u povijesti, iduća je u redu svjetski poznatih glazbenika koja će dobiti svoju filmsku adaptaciju, i to zahvaljujući Netflixu.

Grupa KISS, koja je proglašena jednom od najboljih izvođača heavy metal-glazbe u povijesti, iduća je u redu svjetski poznatih glazbenika koja će dobiti svoju filmsku adaptaciju, i to zahvaljujući Netflixu.

Grupa KISS, odnosno stiliziranije KIϟϟ, koja je formirana 1973. godine, sastojala se od četiri članova baš kao i danas od kojih su Gene Simmons (vokalist) te Paul Stanley (vokal, gitara) do danas ostali u stalnom sastavu, dok su im onomad Ace Frehley i Peter Criss služili kao gitara i bubnjevi.

Bend je posebno specifičan po upadljivim kostimima, kao i šminki, gdje je svaki član imao svoj naziv: the Starchild (Stanley), the Demon (Simmons), the Spaceman ili Space Ace (Frehley) i Catman (Criss).

KISS stoji danas kao jedna od popularnijih glazbenih grupa, s prodanih preko 100 milijuna albuma na globalnoj razini, a osvojili su i 30 Zlatnih albuma što je najviše za neki bend iz Sjedinjenih Američkih Država. U travnju, 2014. godine sastav je upisan u Rock & Roll Hall of Fame, a jednako tako je rangiran od MTV-a kao deveti najbolji bend heavy metal-glazbe svih vremena. 

Recentno se taj ikoničan kvartet pridružio ešalonu značajnih glazbenika, koji su pridobili svoju filmsku adaptaciju. Podsjetnik, recentno su filmovi o poznatim izvođačima, odnosno glazbenim grupama postali sve popularniji, pa je tako nakon filma Bohemian Rhapsody, koji je pričao priču o grupi Queen, odnosno, ponajviše Rami Maleku, otvorio vrata k osvajanju Oscara za svoju vrlo hvaljenu glumačku interpretaciju Freddieja Mercuryja, naredne 2019. godine izašao i film Rocketman s Taronom Egertonom u ulozi Eltona Johna. 

Prošle godine izašla su čak tri filma o glazbenim legendama; Elvis s Austinom Butlerom u naslovnoj ulozi, kojemu su mnogi prognozirali zlatni kipić za nevjerojatnu transformaciju u kralja, film o Whitney Houston naziva Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody te Blonde s Anom de Armas u ulozi glumice i pjevačice Marilyn Monroe, koji unatoč Aninoj spomena vrijednoj glumačkoj izvedbi, nije dostigao pretjerano hvaljene ocjene od kritičara i publike. 

Idući su na redu projekti o pjevačici Amy Winehousekoju će glumiti Marisa Abel, kao i film o kralju popa i jedinstvenom Michaelu Jacksonu. 

Poznate informacije o samom filmu
 
Trenutno mnogo informacija o samome projektu nije poznato. Ono što svakako nije enigma jest da će film biti pušten na platformi Netflix što je potvrdio i menadžer benda Doc McGhee kao što je potvrdio i da će premijeru film dočekati najvjerojatnije iduće godine.

Također je poznato da će naslov filma biti Shout It Out Loud po istoimenom hitu grupe iz 1976. godine. 

Norveški redatelj Joachim Rønning zaslužan za režiju filmova kao što su Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales i Maleficent: Mistress of Evil sjediti će na redateljskoj stolici dok će Ole Sanders pisati scenarij. 

Sama glumačka postava zasad nije poznata, ali kako je naveo pjevač grupe Paul Stanley, traže se glumci u njihovim ranim 20-ima. 

"Kada se ljudima postave ovakva pitanja, reći će, 'Oh, Brad Pitt', ili ovaj ili onaj. Pa, ti dečki su u 50-ima ili 60-ima, pa govorite o drugoj generaciji glumaca . I ja sam prvi koji je rekao da mi se ne sviđa mnogo njih. Ali kako proces odabira glumaca bude odmicao, sigurno ću biti tamo.", nastavio je Stanley. 

Očekuje se da će film dramatično rekonstruirati KISS-ovu priču na način sličan prošlim rock biografskim filmovima kao što su The Runaways iz 2010. ili The Dirt, prikaz Motley Cruea iz 2019. godine. Usredotočit će se na rane dane KISS-ovih Paula Stanleya i Genea Simmonsa.
FOTO: YOUTUBE SCREENSHOT