LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Glazba i poezija

Glazbom i stihom za Ukrajinu: dva fakulteta organiziraju zajednički koncert

Humanitarni koncert namijenjen je ukrajinskim studentima.

Humanitarni koncert namijenjen je ukrajinskim studentima.

Institut za crkvenu glazbu Katoličkoga bogoslovnog fakulteta i Fakulteta filozofije i religijskih znanosti u Zagrebu skupili su snage i organiziraju humanitarni koncert za ratom pogođenu Ukrajinu. Koncert kojeg su nazvali Glazbom i stihom za Ukrajinu održat će se u utorak, 12. travnja u 19 i 30  sati u dvorani Antun Bauer na Fakultetu filozofije i religijskih znanosti (Jordanovac 110).

Voditeljica programa bit će studentica Lorena Mihaela Laden, a dobrodošlicu će izraziti i dekan Katoličkoga bogoslovnoog fakulteta, prof. dr. sc. Josip Šimunović te dekan Fakulteta filozofije i religijskih znanosti, prof. dr. sc. Ivan Koprek.

Izvodit će se poezija ukrajinskog pjesnika Tarasa Ševčenka koji je u 19. stoljeću zagovarao neovisnost Ukraijne zbog čega je završio i preminuo u egzilu te 11. Psalam. U glazbenom dijelu će se izvoditi oratorij Josepha Haydna Sedam posljednjih riječi Spasitelja na križu u obradi Louisa Winklera. Novčani prilog skupljen na koncertu namijenjen je za pomoć studentima iz Ukrajine.

Ostatak programa možete pročitati ovdje
FOTO: FAKULTET FILOZOFIJE I RELIGIJSKIH ZNANOSTI