LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Umjetnost u gradu

Glazbeni, likovni i izvedbeni umjetnici s osječke Akademije predstavit će se na Artomaniji

U sklopu festivala Artomania na osječkim će se ulicama i lokacijama predstaviti glazbena, likovna i izvedbena umjetnička djela.

U sklopu festivala Artomania na osječkim će se ulicama i lokacijama predstaviti glazbena, likovna i izvedbena umjetnička djela.

Artomania je projekt, kako ga organizatori opisuju, inovativne kulturne prakse kojim se široj javnosti predstavlja bogata i raznovrsna umjetnička produkcija Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku u javnim prostorima grada — prostorima koji uobičajeno nisu namijenjeni predstavljanju umjetničkih djela.

Umjetnička djela obuhvaćat će glazbenu, izvedbenu te likovnu umjetnost od klasičnih do formi nastalih u okviru istraživanja fotografije, novih medija i vizualnih komunikacija te filma i videa, kao i ostvarenja s područja primijenjenih umjetnosti. 
 

Festival Artomania održat će se od 21. do 26. rujna 2021. godine na različitim lokacijama u Osijeku. Započet će pretprogramom koji će trajati 21. i 22. rujna tijekom kojeg svi zainteresirani mogu sudjelovati na dvije kreativne radionice. Službeni program festivala moći će se posjetiti od četvrtka, 23. rujna.

Festival Artomania otvorit će se izvedbom jednog od najpoznatijih djela zborske literature, Carmina Burana Carla Orffa, u četvrtak, 23. rujna u 20 sati u dvorištu Stare Pekare. Djelo će biti izvedeno kao rezultat prekogranične suradnje između Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Sveučilišta u Pečuhu, Fakulteta za glazbu i vizualne umjetnosti. 

Ulaz na sve programe u okviru Artomanije je besplatan, a detaljne informacije bit će dostupne na Facebook događaju. 

FOTO: ANITA KLASNIĆ/STUDENTSKI.HR