LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Eric Cantona u Zagrebu

Francuska nogometna legenda na pretpremijeri filma „Anka“

„Anka“ je bajka smještena u srednju Europu početkom prošloga stoljeća te je nastala prema romanu Mate Lovraka „Anka Brazilijanka“. Negativca u filmu utemeljio je slavni nogometaš Eric Cantona, koji je prisustvovao pretpremijeri filma u Zagrebu.

„Anka“ je bajka smještena u srednju Europu početkom prošloga stoljeća te je nastala prema romanu Mate Lovraka „Anka Brazilijanka“. Negativca u filmu utemeljio je slavni nogometaš Eric Cantona, koji je prisustvovao pretpremijeri filma u Zagrebu.

Francuska nogometna legenda Eric Cantona danas je sudjelovao na pretpremijeri filma Anka, u kojemu ima jednu od glavnih uloga. Pridružio se ostaloj glumačkoj ekipi (Cvita Viljac, Anđelka Ramljak, Linda Begonja, Goran Grgić...) te redatelju Dejanu Aćimoviću koji su uveličali događaj u CineStaru u Branimir Centru. 

Eric Cantona i Dejan Aćimović, FOTO: Studentski.hr 

Cantona, poznat ponajprije po svojim nastupima za najtrofejniji engleski klub Manchester United, utjelovio je lik pod imenom Brazilijanac te je cijelo vrijeme pričao na hrvatskom jeziku, što iznenađuje s obzirom na to da su svi vjerojatno očekivali kako će progovoriti tek nekoliko riječi. 

–  Imao sam sreću da sam imao jako dobre učiteljice Tanju i Tatjanu. Prije nego što sam uopće počeo učiti svoju ulogu i govorne dijelove na hrvatskom jeziku, temeljito sam je prošao na francuskom, ali ne samo ono što ja trebam napraviti, nego i cijeli scenarij. Tek nakon toga sam prionio učenju hrvatskog i stvarno sam se trudio savladati ga kako bi moj izgovor vašeg jezika na filmu bio podnošljiv –  rekao je Cantona u razgovoru za Index.hr.

Osim što je poznat po rasparanju protivničkih mreža u dresu Crvenih vragova, ovaj je Francuz također u zadnjih nekoliko godina u svoje glumačko iskustvo upisao i uloge u filmovima Elizabeta, gdje je utjelovio francuskog ambasadora na engleskom dvoru, te Tražeći Erica, u kojem je glumio samoga sebe. Anka je pak film koji ga prikazuje ponajprije kao negativca koji voli popiti i potući se u kavani, ali na kraju postaje velika dobrica. 

Zvijezda premijere bila je i glavna glumica, dvanaestogodišnja Cvita Viljac, koju je redatelj Dejan Aćimović zapazio u njenom debiju u filmu Hitac. Cvita je utjelovila Anku, djevojčicu iz sirotišta oko koje se vrti radnja filma. 

FOTO: Facebook

Anka je bajka smještena u srednju Europu početkom prošloga stoljeća, a film je nastao prema romanu Mate Lovraka Anka Brazilijanka. U kina dolazi 23. veljače. 

FOTO: FACEBOOK