LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Natječaj SB Filma

Festival Novih u potrazi za najboljim dokumentarcima

Udruga SB FILM poziva sve autore i producente dokumentarnih filmova da se prijave na novo izdanje Festivala novih, i to do 25. kolovoza.

Udruga SB FILM poziva sve autore i producente dokumentarnih filmova da se prijave na novo izdanje Festivala novih, i to do 25. kolovoza.

Raspisan je natječaj za sudjelovanje na 7. Festivalu Novih. Riječ je o međunarodnom festivalu dokumentarnog filma koji će se održati od 14. do 17. rujna 2017. u Slavonskom Brodu. Događaj okuplja dokumentarce iz svih zemalja te je u nekoliko godina svoga rada prerastao u prvorazredan kulturni događaj u regiji. U sklopu festivala se, osim višednevnih projekcija filmova, organiziraju filmske radionice, razna formalna i neformalna druženja na koje pristižu gosti iz Hrvatske i inozemstva.

Udruga SB Film poziva sve autore i producente dokumentarnih filmova da se prijave, i to samo i isključivo popunjavanjem online prijavnice. Za sudjelovanje u konkurenciji festivala prihvatljivi su svi dokumentarni filmovi završeni tijekom posljednje tri godine, bez obzira na trajanje i tehniku snimanja. Za selekciju, kao i za samu natjecateljsku projekciju, autori se mole da šalju isključivo filmove postavljene na video servisima Vimeo ili YouTube.

Organizator se obvezuje da kopije filmova neće koristiti u komercijalne svrhe, no zadržava pravo korištenja isječaka za prikazivanje na internetu i televiziji u svrhu promidžbe festivala. Filmovi odabrani u konkurenciju moraju imati engleske titlove.

Natječaj je otvoren do 25. kolovoza 2017. godine Žiri Festivala Novih dodijelit će nagradu za najbolji film, a nagrada publike pripast će filmu koji dobije najvišu ocjenu posjetitelja.

FOTO: PIXABAY.COM