LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Natječaj

Festival europske kratke priče traži radove mladih autora i autorica

Natječaj FEKP19 otvoren je sve do 20. kolovoza nakon čega se bira pobjednik kojemu je osiguran dolazak u Rijeku na Festival europske kratke priče u listopadu.

Natječaj FEKP19 otvoren je sve do 20. kolovoza nakon čega se bira pobjednik kojemu je osiguran dolazak u Rijeku na Festival europske kratke priče u listopadu.

Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, Gradska knjižnica Rijeka i Festival europske kratke priče (FEKP) pozivaju mlade autorice i autore kratkih priča da prijave svoje radove na ovogodišnji natječaj FEKP19. Natječaj u toj kategoriji pokrenut je prošle godine, a namijenjen je učenicima osnovnih i srednjih škola do 19 godina.

Tema je ovogodišnjeg natječaja Vizije budućnosti, a cilj je natječaja prikupiti misli, snove, nadanja i fantazije djece i mladih o budućnosti, i to u formi kratkih priča neodređenih žanrom. Kako izgleda budućnost? Što nam poručuje? Kako u budućnosti izgleda tvoj život, kvart ili ulica, odnosi s prijateljima, ljubav i rad, svijet u cjelini? Živimo li u harmoniji s prirodom i jedni s drugima ili nas muče krize i ratovi? Tko su heroji, a tko novi antiheroji? Sve su to pitanja kojima se možete baviti u svojim radovima.

Na natječaj se mogu prijaviti autori i autorice koji pišu na jezicima regije: bosanskom, hrvatskom i srpskom jeziku, a prihvaćaju se samo prethodno neobjavljene priče. Svaki kandidat može prijaviti najviše tri priče koje duljinom ne smiju prelaziti 6000 znakova s razmacima, te moraju biti napisane na računalu i spremljene u formatu .doc ili .docx, fontu Arial; veličine slova 12 točaka, proreda 1,5.

Svoje radove možete dostaviti na e-mail contest@europeanshortstory.org uz naznaku FEKP19 i to do 20. kolovoza u 23:59 sati. Uz priču je potrebno poslati i Privolu o zaštiti osobnih podataka koju možete preuzeti na poveznici.

Tri prvonagrađene priče bit će objavljene na web-stranici Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture i portalu Gradske knjižnice Rijeka, a autoru ili autorici najbolje priče prema ocjeni stručnog ocjenjivačkog suda bit će osiguran dolazak u Rijeku na Festival europske kratke priče koji će se održati od 4. do 9. listopada 2020. Više informacija dostupno je ovdje.

FOTO: PIXABAY