LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Online kulturni sadržaji

Evo što nudi 3D-muzej kojim možemo prošetati i u doba pandemije

Da se kultura može upoznavati i u vrijeme strogih zabrana uz malo mašte, pokazuje Arheološki muzej u Zagrebu. Otkrivamo što sve donosi online.

Da se kultura može upoznavati i u vrijeme strogih zabrana uz malo mašte, pokazuje Arheološki muzej u Zagrebu. Otkrivamo što sve donosi online.

Arheološki muzej u Zagrebu mjesto je kojim možemo bezbrižno prošetati i u doba korone. Njegova web-stranica primamljiva je svim uzrastima i različitim afinitetima. 3D-virtualna šetnja stalnim postavom, Vodiči kroz stalni postav Muzeja, 3D-modeli arheoloških predmeta, Zagreb dok ga još nije bilo, Film, Europski dani arheologije, Online radionice, Zabava i Nove metode prezentacije arheoloških krajolika – čine samo dio sadržaja koji se ondje nudi.

Odabirom opcije 3D-virtualna šetnja stalnim postavom možemo odabrati na koji kat želimo ići, a izloške koje želimo pobliže promotriti možemo približiti. Također možemo vidjeti i kompletan tlocrt muzeja te izračunati udaljenost od jedne prostorije do druge.

Dostupni su i 3D-modeli arheoloških predmeta. Ispod svakoga je prikazana njegova povijest, mjesto pronalaska i druge važne informacije. Neki od njih su: Zoomorfni keramički žrtvenik iz Vučedola, Keramička terina iz Vučedola, Posuda u obliku ptice iz Vučedola – Vučedolska golubica itd.
FOTO: AEHEOLOŠKI MUZEJ ZAGREB