LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Literarni natječaj

Društvo studenata kroatologije „Cassius“ vas poziva da probudite književnika u sebi

Voliš pisati i prava si pjesnička duša? Pošalji svoj rad Društvu studenata kroatologije „Cassius“ i možda baš ti osvojiš nagradu za najbolji literarni rad.

Voliš pisati i prava si pjesnička duša? Pošalji svoj rad Društvu studenata kroatologije „Cassius“ i možda baš ti osvojiš nagradu za najbolji literarni rad.

Društvo studenata kroatologije Cassius već tradicionalno obilježava godišnjicu rođenja književnika Dragutina Tadijanovića na svoj originalan način - literarnim natječajem. Objavljen 4. studenog, natječaj traje do 20. studenog 2016., a na sudjelovanje su pozvani svi studenti Sveučilišta u Zagrebu.

Margan Tadeon literarni je natječaj na koji možete prijaviti svoje autorske stihove, tekstove u prozi, čak i tekstove znanstvenoga tipa u slobodnoj temi. Pritom je u obzir potrebno uzeti sljedeća pravila:

  • rad se oblikuje u fontu Times New Roman veličine 12, proreda 1,5 uz obostrano poravnanje tekstova;
  • svaki student može poslati maksimalno 3 pjesme i/ili 2 prozna teksta koji ne smiju biti prethodno objavljeni;
  • radovi moraju biti napisani na hrvatskom jeziku;
  • naziv dokumenta potrebno je oblikovati na način: ime i prezime autora, naslov rada - poezija/proza (npr. Ana Anić, Jesenje kiše - proza).

Radove pošaljite na e-mail dskcassius@gmail.com, a najbolje od njih odabrat će komisija Društva. Po jedan rad iz poezije i proze nagradit će knjigama nakladnika pokrovitelja Algoritam, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Matice hrvatske i Hrvatskih studija Zagreb. Imena pobjednika bit će objavljena 22. studenog 2016. na službenim mrežnim stranicama te Facebook stranici Društva studenata kroatologije Cassius. Za sve dodatne informacije i eventualna pitanja, možete se javiti Društvu putem e-maila ili porukom na službenoj Facebook stranici.

FOTO: FACEBOOK/DSK „CASSIUS“