LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ljeto u Splitu

Dom mladih ima odličan program za ispuniti vrijeme između uživanja u moru i suncu

Plesne radionice, filmske radionice i izložbe – program Doma mladih u Splitu u kolovozu bogat je sadržajima među kojima će svatko pronaći nešto za sebe.

Plesne radionice, filmske radionice i izložbe – program Doma mladih u Splitu u kolovozu bogat je sadržajima među kojima će svatko pronaći nešto za sebe.

Na vrhuncu ljetnih vrućina i godišnjih odmora Dom mladih donosi program za kolovoz kako biste začinili vrijeme između uživanja u moru i suncu.

Do 8. kolovoza možete se pridružiti plesnom intenzivu u sklopu Male škole suvremenog plesa koji se odvija u Beton Kinu Doma mladih. Intensive week donosi tjedan dana radionica suvremenog plesa koje vode plesni umjetnici i pedagozi Marin Lemić, Sunčica Bandić i Iva Burčul. Program se održava u organizaciji plesne udruge Tiramola i u partnerstvu s Multimedijalnim kulturnim centrom Split. Svoje mjesto na radionicama možete rezervirati na plesnaudrugatiramola@gmail.com.

Već krajem mjeseca plesače čekaju još dvije zanimljive radionice – radionice suvremenog plesa s Hartmutom Reichelom. Hartmut Reichel je plesač, koreograf, glumac i umjetnički direktor plesne kompanije Compagnie Empreintes koja djeluje u Lilleu u Francuskoj. Hartmut će u Splitu voditi dvije plesne radionice – prva je Klasični balet za suvremene plesače od 23. do 25. 8, a druga je Suvremena plesna praksa od 26. do 28. 8. Rezervacije mjesta moguće su na plesnaudrugatiramola@gmail.com.

U isto vrijeme u tijeku je drugi dio seminara o filmskom stvaralaštvu s temom Oblikovanje ideja filmom koji je namijenjen prvenstveno montažnom postupku, a po završetku seminara planirana je zaključna projekcija i prezentacija nastalih radova uz prisustvo svih sudionika. Seminar vodi Sunčica Fradelić, vizualna umjetnica i voditeljica brojnih projekata audiovizualnog usmjerenja. S obzirom na to da je riječ o drugom dijelu seminara u sklopu ljetnog filmskog programa u organizaciji Kino Kluba Split, polaznici su već poznati.

No, u drugoj polovici kolovoza Kino klub Split započinje s radionicom kinematografije i režije: enigmatične slike s Fredom Kelemenom (16. – 22. 8.) na koju se još stignete prijaviti. Prijaviti se može putem online obrasca do 10. 8. Radionicu će voditi istaknuti njemački snimatelj i redatelj Fred Kelemen. Kroz radionicu je planiran intenzivan praktični rad s rezultatima koji će naknadno biti i javno prezentirani (u dogovoru s mentorom i organizatorom). Broj polaznika je ograničen, a selekciju će vršiti mentor na osnovu prijave i motivacijskog pisma.

U sklopu programa qIZLOŽBI udruga Queeranarchive će predstaviti Rafaelu Medinu koja dolazi s izložbom Transbrasil. Riječ je o seriji fotografija 5 trans-žena iz Brazila, Naomi, Ellie, Catarina, Galba i Williane, nastalih kao rezultat bliskog odnosa fotografa s fotografiranim osobama. Fotografije donose slike sadašnjosti koje se preklapaju s afektivnim sjećanjima. Istovremeno, afirmativne fotografije kontrapunkt su slučajevima cenzure i progona koje trans-osobe nerijetko doživljavaju u Brazilu te time osobno postaje i političko. Otvorenje izložbe je 27. kolovoza u 21:00, u Galeriji Kluba Kocka, a moći će se pogledati do 3. 9. Otvorenje će popratiti i qFEST – ZVJERINJAK od 19 do 23 sata u Dvorištu Kluba Kocka. Na još jednom vrućem ljetnom ZVJERINJAKU uz glazbu i VJ-anje bit će ovo zagrijavanje za bogat program qFEST-a koji slijedi.
FOTO: DOM MLADIH SPLIT