LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Udruga CINAZ najavljuje

Događanja za veljaču 2014. u Zadru

Veljača za ljubav, umjetnost i rock & roll!

Veljača za ljubav, umjetnost i rock & roll!

Zadarska udruga za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti CINAZ organizirala je veoma zanimljivu veljaču. Već ovaj četvrtak, 6.2. u 19.00 h, održavaju se PROJEKCIJE FILMOVA SA DORF FESTIVALA. DORF je jedinstveni regionalni festival dokumentarnog i glazbenog filma, a projekt je pokrenula Udruga ljubitelja filma RARE 2007. godine Filmovi koji će se prikazivati su:

LJULJAŠKA, redatelj: Tamara Drakulić (Srbija), produkcija: Monkey Production 2012., trajanje: 78 min

Priča o Tamari i Ani koje, u nedostatku ideja, u svojoj radio emisiji lažu da su u New Yorku, gdje idu na koncert omiljenog Jacka Obliviana. U potrazi za svojim snom, putuju legendarnom Route 66, kroz ravnice, kanjone Arizone, bluzersko srce Memphisa te šarenila Las Vegasa. Odličan film za sve ljubitelje garage/r'n'r zvukova.

KAD MUZIČARI ŠOKIRAJU, autor: Dubravko Jagatić (Hrvatska), produkcija: Trezor Idea 2005., trajanje: 51 min

Film se sastoji od 14 priloga s prikazom 14 najneobičnijih autora i njihovih provokativnih poteza kojima su šokirali javnost (od Satana Panonskog preko Siniše Vuce, Dine Dvornika, Zabranjenog Pušenja pa do LET 3). Radi se o festivalskoj verziji inače dvodijelne serije o najbizarnijim događajima iz novije hrvatske pop-rock povijesti, a o tim događajima govore sami protagonisti. Jedinstven i pionirski pokušaj koji bi trebao inicirati seriju sličnih projekata.

SATAN PANONSKI, redatelj: Milorad Milinković (Srbija), produkcija: United Media i ANUS 1990., trajanje: 33 min

Jedini film snimljen za života Satana Panonskog, ujedno diplomski rad Milorada Milinkovića i uzbudljivo svjedočanstvo nastupa u Beogradu – pratimo nastup u SKC-u, zatim gostovanje kod kultnog Fleke na Radiju B92, razgovor u stanu te sve završava nikad prikazanim kadrovima iz bolnice Popovača. S obzirom na to da je original nedostupan, pogledajte digitaliziranu VHS kopiju uz dopuštenje autora.

Od 10.2. do 14.3.2014. ponedjekom i petkom u 19.30 h održava se radionica za kritičko mišljenje i slušanje glazbe - FILOZOFIJA ROCK'N'ROLLA
Pozivaju se svi mladi da se prijave na radionicu ovdje ili na: udrugacinaz@gmail.com, s naznakom Filozofija rock'n'rolla ili telefonski na 315-673.
Voditelj radionice je dr.sc. Bruno Ćurko.
Cilj je radionice s mladim ljudima raspravljati o nekim temeljnim životnim vrijednostima kroz glazbene i tekstualne kreacije rock umjetnika i time pružiti podršku mladima u njihovoj težnji za izgradnjom vlastitog identiteta i životne filozofije. Cilj je također upoznati ih s poviješću rock glazbe, proširiti učenje o kulturama i životnim filozofijama, naučiti ih razvijanju prosudbi, internaliziranju načela ljudskih prava te pozitivnim stranama multikulturalizma.

13.2. u 20 h, PROJEKCIJA FILMA 'ZADAR-GRAD LJUBAVI'

Ususret Valentinovu, prikazuje se kratkometražni dokumentarni film 'Zadar-grad ljubavi' koji kroz 30-ak minuta govori o osobama koje su došle živjeti u Zadar zbog ljubavi. Film  je idejno osmislila studentica Stanka Gabrić koja u filmu razgovara sa strancima, a prvi put je prikazan u sklopu manifestacije Ritam kulturizma 2013., u organizaciji studenata Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru. Projekciji će prisustvovati i sami sudionici filma koji će podijeliti svoja iskustva, i romantična i redateljska. 


Pred kraj veljače održati će se otvorenje izložbe radova koji su pristigli na umjetnički natječaj o suvremenim ovisnostima - “KREA(K)TIVNI I (NE)OVISNI”. Nagrade će biti dodijeljene pobjednicima i sudionicima natječaja. 

FOTO: SCREENSHOT/CINAZ