LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nagrade fotografima

Dodijeljene nagrade za najbolju fotografiju „Hrvatska očima mladih” u 2021. godini

Središnji državni ured za demografiju i mlade dodijelio nagrade učenicima i studentima za najbolju fotografiju „Hrvatska očima mladih” u 2021. godini.

Središnji državni ured za demografiju i mlade dodijelio nagrade učenicima i studentima za najbolju fotografiju „Hrvatska očima mladih” u 2021. godini.

Učenicima i studentima koji su napravili najbolje fotografije koje prikazuju mlade uručene su nagrade Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, javlja Središnji državni ured za demografiju i mlade. Nagrađeni su Viktorija Milec, Eva Marković, Matija Mihalina, Nika Benjak i Dino Salopeku.

Mladi su fotografski zabilježili neko mjesto okupljanja mladih u svojem neposrednom okruženju, koje ima za njih posebno značenje, a prikazuje izabranu lokaciju iz perspektive mladih.

Priznanja je nagrađenima dodijelila državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josić koja je tom prilikom pohvalila mlade koji prepoznaju duh svojih sredina.

– Mogu reći da je HRVATSKA U OČIMA MLADIH puna nade i vjere. Kreativnost izražena kroz fotografije pokazuje da su mladi snaga naše zajednice. Kreativnost postižu spontani, slobodni, ustrajni i fleksibilni pojedinci koji se ne boje prepreka i koji su dovoljno hrabri nositi se s izazovima na koje nailaze – rekla je.

Nazočnima se prigodno obratila i voditeljica programa Ministarstva kulture i medija Ruksak (pun) kulture Maja Zrnčić koja je istaknula kako su takvi natječaji i programi za mlade izrazito važni, a potrebno ih je usmjeriti i na dislocirana područja kako bi umjetnost i kultura došla i u najudaljenije krajeve. Takav program je, naglasila je, i program Ruksak (pun) kulture.

Pobjedničke fotografije moguće je pogledati na poveznici.
FOTO: PIXABAY