LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Festival istraživačkog filma

Dobra vibra obilježila dolazak nove zvijezde na domaće filmsko festivalsko nebo

Započeo je Rab Film Festival, koji će do 27. kolovoza ugostiti niz filmskih projekcija i koncerata. Na zatvaranju posjetitelje očekuje posebna atrakcija – RAFF SEAPLEX KAICH.

Započeo je Rab Film Festival, koji će do 27. kolovoza ugostiti niz filmskih projekcija i koncerata. Na zatvaranju posjetitelje očekuje posebna atrakcija – RAFF SEAPLEX KAICH.

Projekcijom francuskog filma Jadnici u petak navečer na Ljetnom kinu otvoren je prvi Rab Film Festival. Riječ je o festivalu istraživačkog filma, novoj ljetnoj festivalskoj priči koja ujedinjuje film, glazbu, gastronomiju i edukaciju.

Film otvaranja predstavili su redatelj i glavni glumac Ladj Ly i Djebril Zonga. Ly je publici najavio svoj film riječima: to je priča o ljudima u lošim situacijama. Premda se radnja događa u Francuskoj, tema je bijede univerzalna. Također je zahvalio organizatorima i rapskoj publici na gostoprimstvu i izraženoj časti da otvori povijesno, prvo izdanje RAFF-a. Publiku je pozdravio direktor RAFF-a Robert Tomić Zuber, koji je zahvalio suradnicima, pokroviteljima, partnerima i prijateljima festivala. Događaj je službeno otvorio gradonačelnik Nikola Grgurić istaknuvši da ovo nije samo dobrodošlica, nego svojevrstan povratak festivala kući s obzirom na kinoprikazivačku tradiciju dugu 106 godina. Predviđa mu svijetlu budućnost zbog sjajne atmosfere i dobre festivalske vibre. Nakon projekcije uslijedio je koncert Zdenke Kovačiček i Greehnouse Blues Banda, kojim je otvoren glazbeni program RAFF BEAT. 

Nakon spomenute večeri posjetiteljima je pripremljeno još 13 filmskih projekcija i 5 koncerata. Posebno atraktivan bit će i program zatvaranja 27. kolovoza u morskom kinu RAFF SEAPLEX KAICH u koje će posjetitelji moći uploviti na barci, jahti ili kaiću.

Program se održava na nekoliko lokacija: na Ljetnom kinu Rab, u Zimskom kinu Rab, na Trgu slobode, u Uvali I. Padova, na Sv. Ivanu te u Villi Antonietta (Mahačevoj vili). Festivalski paket ulaznica koji omogućuje ulaz na sva događanja moguće je kupiti onlineCijena ulaznice za projekcije u podne iznosi 20 kuna, 25 kuna za projekcije u 18:30 te 30 kuna za večernje projekcije u 21 sat. Ulaznica za večernju projekciju ujedno vrijedi i za koncert. Osim hrvatskih titlova sve festivalske projekcije imaju i engleske.

FOTO: VITAMIN C