LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Međunarodni filmski festival

Đelo Hadžiselimović odabrao dokumentarce za Poreč Dox

Pod vodstvom Pučkog otvorenog učilišta Poreč u sklopu sedmoga izdanja Poreč Doxa prikazat će se bogata ponuda dokumenataraca koje je odabrao Delo Hadžiselimović. Posjetitelje očekuju i vrhunski glazbeni doživljaji.

Pod vodstvom Pučkog otvorenog učilišta Poreč u sklopu sedmoga izdanja Poreč Doxa prikazat će se bogata ponuda dokumenataraca koje je odabrao Delo Hadžiselimović. Posjetitelje očekuju i vrhunski glazbeni doživljaji.

Od 6. do 11. studenog sve filmoljupce očekuje prava poslastica – započinje sedmi po redu Poreč Dox, međunarodni festival dokumentarnog filma koji se već tradicijski održava u istarskom gradu Poreču. I ove je godine glavnu ulogu u odabiru filmova koji će se prikazivati u prostorijama porečkog kina imao ni manje ni više nego sam Đelo Hadžiselimović, jedan od najpoznatijih hrvatskih urednika koji je uspješnim dugogodišnjim radom zasluženo zadobio kultni status u televizijskome svijetu.

– Na 7. Poreč Doxu čeka nas pregršt dobrih dokumentaraca, kao uostalom i uvijek, a ove godine imamo posebnih dragulja. Među njima su dokumentarci koji su pobijedili na najvećim svjetskim festivalima, kandidati za Oscara i filmovi koje su radili dobitnici Oscara. Kriterij po kojem smo ih birali uvijek je i samo kvaliteta, pa mislim da će program 7. Poreč Doxa biti jako, jako dobar. – rekao je Đelo Hadžiselimović.

Festivalski program organizira se pod vodstvom Pučkog otvorenog učilišta Poreč, a osim bogate ponude odličnih dokumentaraca, sve posjetitelje očekuju i vrhunski glazbeni doživljaji. Tako će na pozornicu festivala stati poznata domaća grupa Jinx, a nastupit će i zagrebački soul funk bend ManGroove.

Na službenom otvorenju manifestacije posjetitelji će na velikome platnu imati priliku pogledati filmsko djelo o legendarnoj britanskoj grupi, hvaljeni dokumentarac The Beatles: Eight Days a Week iza kojeg stoji Oskarom nagrađeni američki redatelj i producent Ron Howard. Festival će obilježiti i mnoga druga zanimljiva gostovanja poput dolaska hrvatskog novinara Roberta Zubera koji ove godine svoje redateljsko umijeće predstavlja Životom od milijun dolara, dirljivim dokumentarnim filmom osjetljive tematike o razvoju događaja tijekom i nakon kontroverzne humanitarne akcije prikupljanja sredstava za liječenje teško bolesne djevojčice Nore Šitum. Još jedan interesantan dokumentarac vrijedan spomena koji očekuje sve posjetitelje festivala jesu Černobilske babuške koje reflektiraju isječke iz života skupine neobičnih starica koje odbijaju napustiti ukrajinsku radioaktivnu zonu.

Ulaznic​e za sve sadržaje festivala mogu se rezervirati na blagajni porečkog kina, ali i online u rezervacijskom sustavu Pučkog otvorenog učilišta Poreč. Svi zainteresirani detaljnije informacije o cjelokupnom festivalskom programu i vremenu održavanja projedinih projekcija mogu pronaći na službenoj Faceb​ook stranici festivala. 

FOTO: PIXABAY