LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zadar

Dani Tolkiena u Zadru; naučite više o Tolkienovim djelima uz zabavne radionice i predavanja

Dani Tolkiena su trodnevna manifestacija koju organizira Udruga CINAZ u sklopu projekta kluba mladih KLOOZ u suradnji sa Udrugom Tolkienovih obožavatelja 'Almarenska družina' iz Zagreba.

Dani Tolkiena su trodnevna manifestacija koju organizira Udruga CINAZ u sklopu projekta kluba mladih KLOOZ u suradnji sa Udrugom Tolkienovih obožavatelja 'Almarenska družina' iz Zagreba.

Dani Tolkiena su trodnevna manifestacija koju organizira Udruga CINAZ u sklopu projekta kluba mladih KLOOZ u suradnji sa Udrugom Tolkienovih obožavatelja 'Almarenska družina' iz Zagreba.

Cilj manifestacije jest približiti mladima lik i djelo najpopularnijeg pisca fantastike Johna Ronalda Reuela Tolkiena uz zabavno i ugodno druženje.

Posljednjeg dana će se proglasiti i pobjednika književnog natječaja za kratku fantastičnu (fantasy) priču uz dodjelu prigodne nagrade.

četvrtak, 9.10.2014., klub mladih KLOOZ (Trg Petra Zoranića 1, Providurova palača)

Večer čitanja Tolkiena, 18.30h

Čitanje ulomaka iz Tokienovih knjiga po vlastitom izboru. Pozivaju se svi mladi obožavatelji J.R.R. Tolkiena da podijele svoj najdraži ulomak. Najhrabriji čitatelji će biti nagrađeni!

Petak, 10.10.2014., Gradska knjižnica Zadar, Multimedijalna dvorana

15.30 -16.30h, Ženski likovi u Tolkienovim djelima: saznajte više o ženskim likovima koji su utjecali na događaje na Ardi.

16.40 – 18.10h, Tengwar i radionica kaligrafije: upoznavanje s poviješću toga vilenjačkog pisma, s načinima pisanja uz radionicu pisanja vlastitog imena.

18.25 – 19.30h, Pictionary: igra u kojoj je cilj pogoditi zadani pojam. Naravno, iz svijeta Arde.

Subota, 11.10.2014. klub mladih KLOOZ (Trg Petra Zoranića 1, Providurova palača)

11.30-13.00h, Jezici u Tolkienovim djelima i radionica vilenjačkog jezika Quenye: pregled jezika koje je Tolkien stvorio za svijet Međuzemlja s naglaskom na Quenyu.

13.15-14.15h, Edaini i Númenor: tko su bili Edaini, a tko Númenorejci i kakva je njihova veza s Arnorom i Gondorom?

14.30-16h, Istari: znate li zaista sve o Sarumanu, Gandalfu i ostalim čarobnjacima? Ako želite saznati više, dođite na predavanje i uđite u svijet magije!

Udruga Tolkienovih obožavatelja "Almarenska Družina" je nestranačka, nevladina i neprofitna Udruga slobodno udruženih građana koji u njoj ostvaruju svoje zajedničke interese. Djelatnost Udruge čini promocija lika i djela Johna Ronalda Reuela Tolkiena,  i ostalih pisaca fantastike, popularizacija književnoumjetničkih djela iz smjera fantastike i srodnih smjerova te načelna potpora mladim i perspektivnim hrvatskim piscima fantastike i srodnih smjerova. 

FOTO: MENTALFLOSS