LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nova predstava KunstTeatra

Danas premijera „Vica o Sizifu”

– Predstava opušteno zaviruje u pukotine općih mjesta grčke mitologije i kamijevski nas zapitkuje je li Sizif najveći lukavac među smrtnicima ili obični drznik koji odbija umrijeti. – navode iz KunstTeatra.

– Predstava opušteno zaviruje u pukotine općih mjesta grčke mitologije i kamijevski nas zapitkuje je li Sizif najveći lukavac među smrtnicima ili obični drznik koji odbija umrijeti. – navode iz KunstTeatra.

KunstTeatar u koprodukciji s Umjetničkom organizacijom Punctum, a uz podršku Ministarstva kulture i medija, Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba te Zaklade Kultura nova, donosi novu predstavu naziva Vic o Sizifu. Premijera će se održati danas, 17. travnja, u 20 sati u dvorani na Trešnjevci, na adresi Dubovačka 1. 

– Predstava Vic o Sizifu, u režiji Ivana Planinića te prema tekstu redatelja i Ivane Vuković, opušteno zaviruje u pukotine općih mjesta grčke mitologije i kamijevski nas zapitkuje je li Sizif najveći lukavac među smrtnicima ili obični drznik koji odbija umrijeti. Je li vječno guranje kamena pravedna kazna ili samo nepravedno iživljavanje egoističnog boga? Jesu li Camusove metafore o Sizifu kao o radniku ili o Sizifu kao o Don Juanu i dalje ekskluzivne ili Sizifa, sada kao vic-junaka, možemo promatrati i kao mačo-kapitalista, odnosno kao kič-ljubavnika? – navode iz KunstTeatra.

Osim Karla Mrkše na sceni kao glasovi se u predstavi pojavljuju i Jadranka Đokić, Domagoj Janković, Iva Kraljević, Nikša Marinović, Bernard Tomić i Paško Vukasović. Oblikovatelj zvuka je Luka Gamulin, autor videoprojekcija Miro Manojlović, autori glazbe su Karlo Mrkša i Filip Triplat, kostimografkinja je Petra Pavičić, suradnica za pokret Andreja Jandrić, oblikovatelj svjetla Alen Marin, producentica Romana Brajša, asistentice produkcije Hana Zrnčić Dim i Laura Pribanić, dizajner Pavao Kuharić (Verlauf), a fotografkinja Karla Jurić.

Reprizne su izvedbe na programu 18, 23. i 24. travnja. Ulaznice se mogu kupiti online u sustavu Ulaznice.hr te na njegovim prodajnim mjestima. 

– Zbog sprječavanja širenja bolesti COVID-19 na ulazu će se svim posjetiteljima izmjeriti temperatura i dezinficirati ruke, dok će se osobni podaci (ime, prezime i telefonski broj) prikupiti pri kupnji ulaznica online ili na prodajnom mjestu. Zbog zaštite drugih gledatelja, ali i izvođača te drugih suradnika prisutnih na izvedbi, molimo sve gledatelje da na predstavu ponesu svoju masku za lice te je na pravilan način nose tijekom predstave. – poručuju iz Teatra.

FOTO: KARLA JURIĆ