LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Književni događaj

Dan knjiga sutra od 16 sati okuplja sve zaljubljenike u književnost na FFZG-u

U 16 sati počinje panel-rasprava, a potom su na redu kviz Tragom hrvatske književnosti i bookcrossing. Ulaz je besplatan.

U 16 sati počinje panel-rasprava, a potom su na redu kviz Tragom hrvatske književnosti i bookcrossing. Ulaz je besplatan.

Već se nekoliko tjedana među knjiškim moljcima priča o Danu knjiga, književnom događaju udruge Studentski informativni kutak, koji će se održati u Knjižnici Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u četvrtak, 14. ožujka, s početkom u 16 sati. Događaj se održava u sklopu obilježavanja desete obljetnice preseljenja Knjižnice u zgradu u kojoj se nalazi i danas, a cilj mu je omogućiti svim zaljubljenicima u književnost razgovor o aktualnoj književnoj tematici, razmjenu štiva i čitateljskih iskustava te osvajanje vrijednih nagrada zahvaljujući poznavanju hrvatske književnosti.

U 16 sati u Konferencijskoj dvorani knjižnice (2. kat) počinje panel-rasprava Književnost online čije će sudionice, Julijana Matanović, Barbara Tolić i Ena Katarina Kristić, raspravljati o suodnosu društvenih mreža i književnosti, književnim blogovima, relevantnosti recenzija objavljenih na njima i brojnim drugim pitanjima. Odmah nakon rasprave, u 17 sati, slijedi kviz Tragom hrvatske književnosti u kojem će svi zainteresirani moći pokazati svoje znanje te zabavljajući se osvojiti vrijedne nagrade koje su pripremile Fraktura i Naklada Ljevak.

Nakon kviza posjetitelji će se spustiti u prizemlje Knjižnice gdje će se, na posebnoj polici, odviti bookcrossing.

Ulaz je besplatan, a prethodne najave nisu potrebne.

FOTO: STUDENTSKI.HR