LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Književni događaj u organizaciji CERM-a

Čitaj, pitaj i ove godine okuplja sve zaljubljenike u pisanu riječ

Centar za razvoj mladih u organizaciji četvrtog književnog događaja vas poziva da uplovite u traženje izgubljenog vremena.

Centar za razvoj mladih u organizaciji četvrtog književnog događaja vas poziva da uplovite u traženje izgubljenog vremena.

Centar za razvoj mladih  u četvrtak, 27. svibnja s početkom u 16 sati u Booksi (Martićeva ulica 14d), organizira događaj Čitaj, pitaj. U središtu ovogodišnjeg izdanja stavlja se Instagram kao društvena mreža koja zahvaljujući brojnim citatima, anonimnim i javnim autorima postaje svjetska riznica nove književnosti, samorefleksije, potrage za izgubljenim vremenom te na koji način pisanom riječi možemo nadoknaditi navedeno i u kojem postotku ista utječe na ljudsku svijest. Tema je prikladnog naziva: U potrazi za izgubljenim vremenom.
 

Ovogodišnje druženje započet će panel-raspravom o književnosti čiji će govornici, zanimljivi pojedinci – autori, bookblogeri, psiholozi, govoriti o svojim iskustvima te će pokušati odgovoriti na pitanje može li zaista dovoljna prisutnost pisane riječi utjecati na ljudsku percepciju.

Nakon ugodnog razgovora o književnosti, svi posjetitelji imat će priliku testirati svoje znanje u nagradnom kvizu, a ovogodišnja tema bit će klasična književnost. Dakako na nagradama i poklon-paketima za sudionike projekta moramo zahvaliti našim sponzorima: Booksi, Budilnik Izdavaštvu, Nakladi Fragment, Vuković&Runjić, Znanju.
 

Ovim se projektom čitatelje nastoji povezati s pisanom riječju te nastoji pokazati koliki utjecaj ista može ostvariti na ljudsku svijest, pripomoći pri samorefleksiji i nadoknadi izgubljenog vremena za vrijeme pandemije.


Koncept događaja bit će nešto manji po broju sudionika iako je zamišljen za sve, zainteresirani će morati na vrijeme rezervirati svoje mjesto, a to mogu učinit klikom na poveznicu. Međutim, događaj će se prenositi i mrežno na Instagram i Facebook profilu Čitaj, pitaj – stoga je potrebno pratiti naše društvene mreže da bi bili obaviješteni o svemu.

FOTO: PRESS