LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Filmske adaptacije

Cinema Book Club – novi koncept za sve ljubitelje knjiga i filmova

Prvi Cinema Book Club održat će se u Kaptol Boutique Cinema od 27. do 30. siječnja.

Prvi Cinema Book Club održat će se u Kaptol Boutique Cinema od 27. do 30. siječnja.

Knjiga ili film? Vječno je pitanje. Ono što neku knjigu čini dobrom nije nužno isto što čini film dobrim, ali svakako čitajući knjigu ili gledajući film imamo priliku na neko vrijeme maknuti se od realnosti, postižemo duhovno i emocionalno zadovoljstvo. Ponekad pročitamo prije knjigu pa želimo pogledati film, ponekad obrnuto. I nije bitan redoslijed. Katkad nas film oduševi, a knjiga nas razočara i obrnuto. Ipak bitno je da su nas oboje dotakli i da želimo svoje slobodno vrijeme posvetiti filmu ili knjizi.
 
Godina pred nama obiluje filmovima snimljenima prema knjigama, što je nadahnulo CineStar da nam predstavi novi kino koncept - Cinema Book Club. Projekcije filmova te druženje uz kavu i knjigu održavat će se periodično vikendima u Kaptol Boutique Cinema tijekom cijele godine. Cilj Cinema Book Cluba je predstaviti filmove koji su snimljeni prema književnim djelima, a želja organizatora je povezati ova dva vida umjetnosti jer oni nisu konkurencija već jedna priča ispričana na različite načine.

Prvi Cinema Book Club održat će se od 27. do 30. siječnja u Kaptol Boutique Cinema, a na programu će biti filmovi Mračna kći, premijerno Ulica noćnih mora i Igra ljubavi i mržnje.
 
Pokraj raznih skrivenih prigodnih iznenađenja za posjetitelje na ukupno 36 projekcija ova tri filma na Kaptolu, 27. siječnja možete sudjelovati na književnoj večeri o fenomenu Elene Ferrante. Gošće večeri su Marina Pejnović, redateljica koja je režirala predstavu Genijalna prijateljica prema predlošku Ferrante te Ana Badurina, prevoditeljica Elene Ferrante i predsjednica Društva hrvatskih književnih prevodilaca, nakon čega slijedi projekcija filma Mračna kći.

Dodatno, u subotu 29. siječnja, u crvenoj boutique dvorani, prepoznatljivoj po knjigama koje krase njene zidove, a koja ima kapacitet svega 56 fotelja, organizirana je jedinstvena projekcija koja osim filma uključuje i knjigu Mračna kći te piće u baru. Sve posjetitelje očekuju i prigodni bookmarci, a u prostoru kina bit će i atraktivni book corner. Partneri Cinema Book Cluba su Barcaffe i Knjižara Fraktura; u baru ćete moći kušati nove okuse kave jer mnogi znaju da je čarolija knjige još posebnija uz okus omiljenog crnog napitka, a Knjižara Fraktura sve posjetitelje zagrebačkog Cinema Book Cluba daruje posebnim popustom.
 
Zbog velikog interesa posjetitelja i diljem Hrvatske koji prate novitete, veseli vijest da će Cinema Book Club biti prisutan i nacionalno u CineStar kinima diljem Hrvatske s projekcijom Ulica noćnih mora uz prigodne poklone iznenađenja za posjetitelje.

Kapacitet je ograničen, a više informacija dostupno je na poveznici.
FOTO: UNSPLASH