LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Gavellin blagdanski popust

Božićne večeri u Gavelli

Blagdanske večeri u Gavelli omogućuju posjetiteljima neke od najposjećivanijih i najkontroverznijih predstava po blagdanskim cijenama krajem prosinca.

Blagdanske večeri u Gavelli omogućuju posjetiteljima neke od najposjećivanijih i najkontroverznijih predstava po blagdanskim cijenama krajem prosinca.

Gradsko dramsko kazalište Gavella i ove godine omogućuje posjetiteljima blagdanske večeri u kazalištu po blagdanskim cijenama od 20 kuna.

27. prosinca bit će izvedba predstave „Fine mrtve djevojke“ , dramatizacija istoimenoga filma u režiji Dalibora Matanića. Ova predstava je u siječnju izazvala mnogo kontroverzi provokativnim plakatom koji je podijelio javnost te iziskivao intervenciju gradonačelnika o zabrani plakata koja se, dakako, nije ostvarila. Ova drska tragikomedija osvojila je publiku filmom prije jedanaest godina,a osvaja ju iznova odličnom dramskom izvedbom Nataše Janjić Lokas i Ivane Roščić. Predstava nije preslik filma, ali u izvedbi služi kao polazišna točka za ispitivanje stanja društva u kojemu se nalazimo.

Ako ste obožavatelj kontroverznog kazališnog redatelja Olivera Frljića, onda vas predstava „Prolazi sve“,  koja se izvodi 28. prosinca, neće ostaviti ravnodušnima. Provokacija, neugoda, intenzivnost i mračna duhovitost samo su neke od prepoznatljivih Frljićevih dramskih karakteristika. Režija ove drame nije bila iznimka, Frljić je uspio Mihanovićev pomalo žaloban, zreo i patetičan tekst pretvoriti u apsurdnu crnu komediju s tu i tamo snažnom glazbenom pratnjom. Drama se bavi pitanjima koja su nedvojbeno vrijedna gledateljeve pozornosti.

Zadnja izvedba ovoga blagdanskog trojca je „Osmi povjerenik u režiji Saše Anočića. Ako je suditi po Anočićevu uspjehu u režiji hit predstave „Kauboji, „Osmi povjerenik svakako budi zainteresiranost i velika očekivanja. Radi se o dramatizaciji romana novinara Renata Baretića, ujedno i druga po redu dramatizacija. Prva dramatizacija izvedena je na pozornici HNK, u Splitu 2005. godine u režiji Ivice Kunčevića. Roman „Osmi povjerenik jedna je od najnagrađivanijih domaćih knjiga koja je oduševila struku i kritiku. Provjerite 30. prosinca hoće li i Vas oduševiti dramatizacija ove knjige.

Ponuđene kazališne predstave međusobno su različite stilom i tematikom, stvorene da zadovolje svačiji umjetnički dojam. Stoga odaberite svoju predstavu, izvedite curu/dečka, roditelje, prijatelje i obogatite se za još jedno blagdansko iskustvo. Karte rezervirajte što prije jer će navala biti velika radi povoljnijih cijena, a rezervirane karte važno je kupiti do 20. prosinca.

FOTO: PLAKATI KAZALIŠNIH PREDSTAVA GAVELLA