LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izložba se nalazi u Knjižnici Vrapče

BENTOS: Morski organizmi u žićanom obliku

Ovih dana posjetitelji Knjižnice Vrapče mogu se vratiti u ljetni ugođaj zahvaljujući izložbi čiji naglasak je na staništu morskoga svijeta.

Ovih dana posjetitelji Knjižnice Vrapče mogu se vratiti u ljetni ugođaj zahvaljujući izložbi čiji naglasak je na staništu morskoga svijeta.

Ovih dana u Knjižnici Vrapče, točnije od ponedjeljka 18. rujna, posjetitelji mogu besplatno uživati u izložbi naziva Vagilni bentos (grč. βένϑος: dubina) mlade umjetnice Nine Martić.

Naime, radi se o izložbi koju čine žičani elementi čiji oblici tvore biljne i životinjske organizme morskoga svijeta. Stoga će ovakva umjetnost biti idealna za pobornike kreativnog spektra, ali i one kojima je boravak na moru pojam savršenstva. 
 

Smještena između tekstilnih i umjetničkih djela, serija je nastavak reaktivne igre čiji je impuls proizašao iz istraživanja mobila Alexandera Caldera.“ - rekla je autorica izložbe.

FOTO: Studentski.hr/Privatni arhiv: Lovro Preprotnik

Nina Martić je umjetnica i dizajnerica rođena u Zagrebu 1989. godine, gdje pohađa Klasičnu gimnaziju, a potom i Tekstilno-tehnološki fakultet. Njezina je praksa formirana iskustvom performera u ZKM-u, a bazira se na pokretu i improvizaciji. Izlagala je na mnogim likovnim izložbama u Hrvatskoj te nastupala na festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Dodatna prednost ove izložbe je činjenica da je pogodna za sve uzraste, tako da će u njoj moći uživati i djeca, mladi, ali i oni stariji. 

Nakon izložbe moguće je i posjetiti knjižničnu stripoteku kao i dječji i odrasli odjel s knjigama i pronaći nešto za vlastiti ukus. 

Izložba traje do 14. listopada!

Više o samoj izložbi dostupno je na poveznici.
FOTO: STUDENTSKI.HR/PRIVATNI ARHIV: LOVRO PREPROTNIK