LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Odiseja u svemiru: 2021

Art park vraća se na Ribnjak – ovog vikenda zakazano lansiranje letjelice Art park 006

Art park vraća se u najljepšu zagrebačku hladovinu s temom „Odiseja u svemiru: 2021“. Očekujte živopisnu street art galeriju na otvorenom koja će vas lansirati direktno među planete.

Art park vraća se u najljepšu zagrebačku hladovinu s temom „Odiseja u svemiru: 2021“. Očekujte živopisnu street art galeriju na otvorenom koja će vas lansirati direktno među planete.

Projekt Art park vraća se u park Ribnjak, ali ovog puta tik uz Centar mladih Ribnjak koji će biti mjesto svemirskih avantura. Lansiranje letjelice Art park 006 zakazano je za vikend 11, 12. i 13. lipnja 2021, dok će nakon toga park biti otvoren za druženje sve do 4. rujna 2021.

Od ovog vikenda posjetitelji mogu vidjeti svježe oslikanu i osmišljenu street art galeriju, doživjeti odličan glazbeni program i ugodno druženje svih poznatih i dragih lica. Ovogodišnja krovna umjetnička tema nosi ime Odiseja u svemiru: 2021. i vodi vas na jedno posebno putovanje, navode organizatori.
– Legendarna Kubrickova Odiseja u svemiru događala se u budućnosti, a naša svemirska odiseja vodi vas direktno u sadašnjost. Vrijeme nekih „novih” epidemija već je stiglo, plaćanje kriptovalutama polako preuzima vodstvo, a mi se sve više zamišljamo kako letimo prema nekim drugim planetima. Odlični domaći umjetnici su udružili snage, tako da očekujte veliki prasak boja, a budući da trajemo skoro tri mjeseca osmislili smo raznovrstan program i ponešto za svakoga. – rekao je Boris Bare, jedan od organizatora Art parka te umjetnički voditelj projekta. 
Za mural je zaslužan umjetnički kolektiv Jutarnja šetnja:
– Ove smo godine pozvani da oslikamo 60 metara dug zid koji će novoj lokaciji Art parka dati sasvim svježu umjetničku vizuru. Tema je bio svemir, a kako ne bismo previše otkrivali, pozivamo vas da dođete u petak i lansirate se zajedno s nama u tom smjeru.
O glazbi i atmosferi u petak će brinuti Jeff Jarunsky i Kuna, dok će u subotu nastupati Carlito i Zak, kao i duo La papa, koji čine Nikola Dabac (ukulele, vokal) i Stanislav Kovačić (violončelo, prateći vokali). Laganu nedjeljnu popodnevnu vožnju preuzet će DJ Jogurt uz sportsko opuštanje i stolni tenis, navode organizatori.

Sve vrijeme do rujna posjetitelji će moći uživati u brojnim radionicama za velike i male, glazbenim i filmskim večerima, jutarnjim satovima joge, programima posvećenima održivosti, recikliranju, stolnom tenisu, ljuljanju na Ljuljačkama za čitanje, vintage buvljacima, izložbama i još mnogočemu.

Detaljnije informacije dostupne su na web-stranici, kao i na službenom Facebook i Instagram profilu.
FOTO: ART PARK