LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
115. obljetnica osnutka Akademije likovnih umjetnosti

ALU Perspektiva vraća se u grad

Vraća se ALU Perspektiva i ove godine ima poseban značaj – obilježava se 115. obljetnica od osnutka Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Vraća se ALU Perspektiva i ove godine ima poseban značaj – obilježava se 115. obljetnica od osnutka Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Završna godišnja izložba studenata Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu na kojoj se predstavljaju najbolji studentski radovi nastali tijekom godine kao rezultat nastavnoga procesa, a ove godine postpandemijski otvara svoja vrata 10. lipnja u 12 sati kada započinje program u dvorištu Akademije likovne umjetnosti, Ilica 85.

ALU PERSPEKTIVA 2022, ove godine ima dodatan značaj, a to je da je posljednja prije obnove zgrade ALU nakon zagrebačkog potresa Studenti, profesori i široka javnost, kao i mediji imat će priliku još jednom u najljepšem zagrebačkom dvorištu zgrade ALU, 10. lipnja, provesti svoj nezaboravan dan uz razne forme umjetnosti i glazbu. Ovogodišnju ALU PERSPEKTIVU uveličat će i obilježavanje obljetnice 115 godina Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Završna izložba kao i dosadašnjih godina odvijat će se na lokacijama Akademije likovnih umjetnosti u Ilici 85 (glavna zgrada), Jabukovcu 10, Zamenhofova 14 i Teslina 12, te će biti izloženi najbolji radovi studenata svih odsjeka akademije od 10. do 24. lipnja 2022. godine.

Usprkos zadnje dvije godine koje je obilježila pandemija i potres, ALU PERSPEKTIVA 2022 nastavlja svoju bogatu tradiciju razvoja nove umjetničke prakse i povezivanja između različitih umjetničkih formi, a u svom programu koji slijedi u dvorištu nastaje i posebna suradnja studenata ALU i Muzičke akademije. To pokazuje da prostora za suradnju i promociju umjetničkog stvaralaštva mladih ima te da je jedini pravi put da se osnaži dosadašnja vidljivost projekta upravo otvaranje vrata ALU prema široj javnosti, studentima ostalih fakulteta, stručnoj javnosti, država i grad te svakako studentima ALU radi suradnje među Odjelima kao i poziv nekim novim generacijama mladih studenata.

Na dan otvaranja izložbe u dvorištu Akademije likovnih umjetnosti, Ilica 85, održavaju se koncerti od 12 sati do 23 sata. Glazbeni program u dvorištu ALU otvara Valeria Nikolovska Trio, zatim slijede: Klasična Hrvatska Četvorka, Šus, Kosan, Ogenj i na kraju će publiku zabavljati Lika Kolorado.

Ulaz je besplatan za sve posjetitelje glazbenog programa i izložbenog na svim lokacijama od 10. do 24. lipnja 2022. godine.
FOTO: UNSPLASH