LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Otvoreno za sve zainteresirane

Ako razmišljate o karijeri scenarista, ovim natječajem dobivate priliku života!

Natječaj je otvoren za sve koji se žele okušati u ovoj formi umjetničkog izražaja, a kandidati iz Hrvatske i ostalih zemalja regije mogu sudjelovati tako da 31. kolovoza 2015. preuzmu scenaristički zadatak.

Natječaj je otvoren za sve koji se žele okušati u ovoj formi umjetničkog izražaja, a kandidati iz Hrvatske i ostalih zemalja regije mogu sudjelovati tako da 31. kolovoza 2015. preuzmu scenaristički zadatak.

Tvrtka ContentLAB&Factory pokrenula je natječaj u sklopu kojeg će se najtalentiranijim scenaristima podijeliti 12 stipendija te omogućiti stjecanje novih znanja i vještina s područja scenaristike.

Najbolji će dobiti priliku zaposliti se kao scenaristi na razvoju igranog TV-programa za najveće televizijske kuće u regiji.

Natječaj je otvoren za sve koji se žele okušati u ovoj formi umjetničkog izražaja, a kandidati iz Hrvatske i ostalih zemalja regije mogu sudjelovati tako da 31. kolovoza 2015. preuzmu scenaristički zadatak koji će biti objavljen na web stranici tvrtke.  

Scenaristički zadatak imat će vremensko ograničenje od 24 sata od trenutka preuzimanja do predaje. Scenaristi će u tom roku imati priliku iskazati dvije najvažnije karakteristike dobroga scenarista: kreativnost i brzinu.

Iz pristiglih prijava odabrat će se kandidati za uži krug koji će biti pozvani na individualne razgovore. Između njih odabrat će se 12 polaznika koji će od listopada 2015. sudjelovati u našem Mentorskom programu, na kojem će, uz edukaciju, sudjelovati i u kreiranju i pisanju novih igranih TV-serija.

Mentorski program temelji se na iskustvima i uspjesima mentora, koji su radili na uspješnim domaćim i međunarodnim projektima. Gostujući mentor bit će američki scenarist John Vorhaus, koji je kao glavni scenarist sudjelovao u razvoju popularne serije Married with Chidren (Bračne vode).

Slični program pokrenut je u Mađarskoj u veljači ove godine na koji se prijavilo 700 kandidata, a izabrani scenaristi već razvijaju dvije serije, „The Invisible Scar“ (krimi dramu u stilu Sherlocka Holmesa, smještena u Austro-Ugarsku Monarhiju) i dramedy „Wannabes“, smještenu u svijet reality show zvijezda čiji je mentor i jedan od tvoraca John Vorhaus.

FOTO: FACEBOOK