LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Postavljanje kultnog dnevnika na daske

Adrian Mole uskoro kao mjuzikl u Leicesteru

„Tajni dnevnik Adriana Molea” književnice Sue Townsend, preminule u travnju ove godine, zaživjet će na kazališnim daskama.

„Tajni dnevnik Adriana Molea” književnice Sue Townsend, preminule u travnju ove godine, zaživjet će na kazališnim daskama.

„Tajni dnevnik Adriana Molea” književnice Sue Townsend, preminule u travnju ove godine, zaživjet će na kazališnim daskama. 

Predstava će se premijerno izvesti u kazalištu Curve u Leicesteru u kojem je književnica živjela cijeli život i u kojem je rođen njezin slavni junak. 

Townsend je nekoliko godina surađivala s glumcima mjuzikla te su sigurni da bi bila izuzetno zadovoljna finalnim rezultatom. 

„Bila je divna, pružala nam je podršku i prolazila sve s nama”, rekla je Pippa Cleary, članica autorskog tima predstave. 

Iz kazališta Curve nadaju se da će mjuzikl zaživjeti i na West Endu te da će pomoći da lik Adriana Molea postane svjetski prepoznatljiv simbol Leicestera.

Adrian Mole prvi se put pojavio 1982. godine u knjizi „Tajni dnevnik Adriana Molea, 13¾”, a dijelovi knjige vrlo su brzo prilagođeni izvedbi u BBC-jevoj radio drami. Townsend je napisala ukupno osam nastavaka o odrastanju ovog tinejdžera, a procjenjuje se da ih je prodano preko 10 milijuna. U većini se škola Adrian Mole uklopio i u popis obavezne literature.

Townsend je preminula 10. travnja ove godine od srčanog udara. 

FOTO: TELEGRAPH