LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tko bi se još snašao u ovoj ulozi?

Adam Driver mogao bi biti novi predvodnik Fantastične četvorke

Unatoč ogromnoj anticipaciji prema jednoj od najpopularnijih stripovskih herojskih grupa – Fantastična četvorka – svejedno još uvijek nije poznato tko bi mogao tumačiti tu slavnu četvorku, izuzev jednog imena koje djeluje kao da bi moglo biti ono definitivno.

Unatoč ogromnoj anticipaciji prema jednoj od najpopularnijih stripovskih herojskih grupa – Fantastična četvorka – svejedno još uvijek nije poznato tko bi mogao tumačiti tu slavnu četvorku, izuzev jednog imena koje djeluje kao da bi moglo biti ono definitivno.

Iako se mnogi obožavatelji već dugo vremena pitaju koji bi glumački kvartet mogao sačinjavati ikoničnu Fantastičnu četvorku, točnije još od 2020. godine, kada je Marvelov predsjednik Kevin Feige službeno potvrdio realizaciju toga filma usred Disneyjeve prezentacije, anticipaciji bi mogao uskoro doći kraj.

Podsjetnik, Fantastična četvorka jedna je od poznatijih stripovskih superherojskih grupa, koja je u stripu debitirala u studenom 1961. godine, a sastoji se od Reeda Richardsa (Mr. Fantastic), Sue Storm (Invisible Woman), Johnnyja Storma (Human Torch) i Bena Grimma (The Thing).  

Grupa junaka je godinama dobijala mnogobrojne igrane i animirane revitalizacije na filmskom platnu i TV-ekranu, a najpoznatija je vjerojatno filmska verzija iz 2005. godine, čije su glavne uloge tumačili Ioan Gruffudd, Jessica Alba, Chris Evans i Michael Chiklis, a koja je stvorila određene simpatije kod gledatelja, za razliku od filmske verzije iz 2015. godine koja je bila na žestokom udaru kritika publike i kritičara. 

Stoga, skupina tih junaka trenutno je na skliskom filmskom terenu, ali mnogi se nadaju da će najnovija verzija marvelovog filmskog studija biti upravo ona koja će dostojno uprizoriti junake koji svoje moći steknu na jednoj svemirskoj misiji.

Unatoč mnogim imenima koja se recentno vežu s glumcima i glumicama koji bi mogli tumačiti Reeda Richardsa, kao što su to Penn Badgley, Dev Patel i John Krasinski koji je tumačio Mr. Fantastica u drugom Marvelovom filmu – Doktor Strange u multiverzumu ludila – najnovija glasina tvrdi da imamo novog Mr. Fantastica i da će novo zaštitno lice Fantastične četvorke biti glumac Adam Driver

Driver se proslavio ulogom antagonista Kyla Rena u novoj trilogiji unutar serijala o Ratovima zvijezda, ali je svoju karijeru okrunio i ulogama u filmovima kao što su Frances Ha (2012.), BlacKkKlansman (2018.) te Marriage Story (2019.), a zbog te je uloge i nominiran za Oscara za najbolju mušku ulogu. 

Iako obožavateljima možda pomalo neobičan izbor na prvu, Driver je svejedno dokazao svoje glumačke talente i kompleksnost uloge koju može obuhvatiti u više projekata gdje je imao priliku raditi i na dramama, sci-fi-filmovima, trilerima, komedijama te stoji kao jedan od raznovrsnijih i kvalitetnijih glumaca današnjice. 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli MCU AND DC UNIVERSE FANPAGE (@comic__culture)


S druge strane, pojavile su se i mnogobrojne glasine koje predviđaju da bi iduću Sue Storm mogle tumačiti glumice Mila Kunis, Jodie Comer, Allison Williams i Vanessa Kirby. Iako neke od spomenutih glumica opovrgavaju tu činjenicu, mnogi glumci unutar marvelovih projekata, poput najrecentnijeg Jonathana Majorsa, opovrgavali su svoju suradnju sa superherojskim filmovima, ne bi li na kraju glasine ipak dokazale svoju istinitost. 

U međuvremenu, za uloge Human Torcha i korpulentnog The Thinga kruže tek glasine o imenima kao što su Zac Efron ili Jason Segel, ali nijedno ime nije došlo toliko blizu službenoj objavi kao što je u slučaju Adama Drivera.

Također se pretpostavlja da bi se znameniti zlikovac Victor von Doom, poznatiji kao Dr. Doom, mogao pojaviti u filmu, baš kao i Silver Surfer, a za čiju se ulogu nerijetko veže glumačko ime Ryan Gosling.

Dokle, za režiju toga filma zadužen je Matt Shakman, koji je iznjedrio jednu od uspješnijih i hvaljenijih Marvelovih projekata – seriju Wanda Vision (2021.), a za scenarij je recentno zadužen Josh Friedman, koji je radio kao scenarist na drugom nastavku filma Avatar: Put vode (2022.). Upravo iz tog razloga mnogi obožavatelji smatraju da bi taj film mogao Marvel vratiti na pravi put nakon brojnih filmskih podbačaja posljednjih nekoliko godina. 

Tko bi mogao novi tim Fantastične četvorke dovesti sa stripovskih stranica na filmsko platno trenutačno nije poznato, no ako je vjerovati mnogobrojnim glasinama, Mr. Fantastic prvi je heroj koji je našao svog glumačkog pandana. 
 
FOTO: YOUTUBE SCREENSHOT