LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Vrijeme u izolaciji

6 knjiga koje će vas nasmijati, zabaviti i uljepšati vam boravak u kući

Čitanje je aktivnost koja vam pomože pomoći da se malo odmaknete od tehnologije te da se zabavite i uplovite u maštu. Donosimo popis knjiga koje će vas razveseliti.

Čitanje je aktivnost koja vam pomože pomoći da se malo odmaknete od tehnologije te da se zabavite i uplovite u maštu. Donosimo popis knjiga koje će vas razveseliti.

Nalazimo se u izazovnom razdoblju i mnogi pronalaze spas u knjigama. Čitanje je navika koju usvajamo još u djetinjstvu, ali nekad je nepravedno i zapostavimo. Sada kada moramo boraviti u zatvorenom prostoru, upravo čitajući možemo uploviti u neke druge svjetove​​​​​​. Mnogi izdavači i knjižare nude mogućnost online narudžbe knjige, a dostava stiže na kućnu adresu.

Donosimo u nastavku 6 naslova koji će vas nasmijati, zabaviti i uljepšati vam boravak u kući.

Maria Semple, Kamo si otišla, Bernardette?

Roman Kamo si otišla, Bernadette? donosi humorističnu priču o jednoj disfunkcionalnoj obitelji. Bernadette Fox, glavni lik ovog romana, na zlu je glasu. Njezin muž računalni je genij i on je smatra urnebesnom i nadarenom, pomalo nesređenom. Ima kćer, a radi kao arhitektica. Bernadette odjednom nestane, a njezina kći mora krenuti na putovanje do kraja svijeta kako bi je pronašla.

Kevin Kwan, Suludo bogati Azijci

Suludo bogati Azijci roman je Kevina Kwana, a govori o tri bogate kineske obitelji čiji se život vrti oko tračeva i spletki. Nicholas Young, nasljednik jednog od najvećih bogatstava u Aziji, dovodi kući svoju ABC djevojku, Kineskinju rođenu u Americi, kako bi bili prisutni na vjenčanju sezone. Putujući po najekskluzivnijim mondenim lokacijama Dalekog istoka roman iz perspektive dobrog poznavatelja i sudionika tog svijeta daje pogled na azijski svijet prikazujući sudar dvaju svjetova. Osim što je vrlo zabavan, ovaj roman prikazuje što znači biti mlad, zaljubljen i nevjerojatno, suludo bogat.

Fredrik Backman, Čovjek zvan Ove

Čovjek zvan Ove ima sve vrijeme ovog svijeta, prozor s kojeg drži na oku cijelu ulicu, stroge principe, kirurški precizne rutine i – kratak fitilj. Nije omiljen među svojim susjedima jer je drzak i inatljiv. Prezire svijet oko sebe, preciznije ljude koji su se pretvorili u neodgovorne i zle. Ni svijet njega baš ne voli. Uskoro mu dolaze novi susjedi, još k tome useljenici, nevjerojatno glasni, brbljavi i radosni. I prije nego što su se pošteno smjestili, uspjeli su automobilom izobličiti Oveov poštanski sandučić jer ne znaju voziti unatrag. I nikad više s tim nisu prestali. Malo po malo, izobličili su cijeli Oveov svijet.

Elizabet Gilbert, Velika čarolija

Ovaj roman napisala je autorica svjetskog bestsellera Jedi, moli, voli. Velika čarolija knjiga je koja će čitateljima pomoći da žive kreativno jer, kako kaže Gilbert, kreativnost je najbolje sredstvo koje donosi zadovoljstvo u životu. U njoj autorica zalazi duboko u proces stvaranja da bi podijelila svoj jedinstveni pogled na kreativnost. Autorica opisuje svoj stvaralački put i potiče sve one koji žele da budu kreativni. Bilo da se radi o umjetnosti, poslu ili svakodnevnom životu, objašnjava kako da se oslobode strahova i stvaraju.

Gail Honeyman, S Eleanor Oliphant je sve u najboljem redu

Eleanor Oliphant tridesetogodišnjakinja je koja potpuno odskače od društvenih normi, uredska čudakinja, usamljenica, sklona izgovoriti upravo ono što misli, idealna meta ogovaranja među kolegama. Vodi jednostavan život, uvijek nosi istu odjeću, jede isti obrok na istom mjestu i rješava križaljku. Njezin je život organiziran i ne vidi problem u tome što nema prijatelja i što vikende provodi jedući smrznutu pizza, pijući votku i razgovarajući s mamicom. Jedno obično dobro djelo srušit će zidove koje je Eleanor podigla oko sebe i bit će primorana ući u uobičajen svijet, svijet koji je dosad uporno izbjegavala.

Douglas Abrams, Dalaj Lama, Desmond Tutu, Knjiga radosti: Trajna sreća u promjenjivom svijetu

Kako i sam naslov govori, ova je knjiga poziv na radost. Opisuje susret dvaju prijatelja iz različitih kultura – Dalaj Lame i počasnoga nadbiskupa Južne Afrike Desmonda Tutua koji su se sastali u Dharamsali. Kako i priliči duhovnim velikanima, knjiga je ispunjena duhovnošću, prijateljstvom, smijehom, promišljanjem, suosjećanjem i radošću. Jedan s drugim pričaju s mnogo ljubavi i poštovanja te progovaraju o svemu onom što može oplemeniti ljudski život, o tome kako pronaći sreću i radost u svijetu u kojem ima mnogo tuge i boli. Knjiga je prepuna lijepih misli i citata.
FOTO: PIXABAY