LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
FILMSKO LJETO

10 filmova koje jedva čekamo pogledati ovog ljeta

Ljeto izgleda obećavajuće uz ove filmove.

Ljeto izgleda obećavajuće uz ove filmove.

Ovo ljeto donosi nam zanimljive filmove, od horora, komedija, pa sve do igrane verzije najpopularnije lutke na svijetu. Mi smo na jedno mjesto skupili njih deset koje jedva čekamo pogledati.

1. Asteroid City

Prvi od dvaju filmova poznatog redatelja Wesa Andersona koji izlazi ove godine, Asteroid City, ansambl je komedija koja ima sve klasične Wes Anderson-elemente poput simetrije u snimanju, klasične palete boja i nadrealizam. Radnja filma prati skupinu ljudi na konvenciji Junior Stargazers 1950-ih godina koji dožive invaziju izvanzemaljaca. Kao i uvijek, redatelj je okupio neke od najpoznatijih glumačkih imena, pa se tako u filmu pojavljuju česti suradnici: Edward Norton, Tilda Swinton, Jason Schwartzman, Liev Scheiber, Adrien Brody, Jeff Goldblum, Jeffrey Wright i Willem Dafoe, a uz njih Margot Robbie, Tom Hanks, Scarlett Johansson, Steve Carell, Bryan Cranston, Hong Chau, Maya Hawke i Matt Dillon. Nema koga nema u tom filmu, a mi nestrpljivo iščekujemo 16. lipnja, kada film izlazi u kina.

2. No Hard Feelings

Jedna od najboljih glumica današnjice, Jennifer Lawrence, vraća se na ekrane s novom komedijom u kojoj tumači vozačicu Ubera, koja je u teškoj financijskog situaciji pa prihvati ponudu za posao da izlazi sa sramežljivim tinejdžerom. Zvuči kaotično i zanimljivo, a što će se sve dogoditi, saznat ćemo 23. lipnja.

3. Indiana Jones and the Dial of Destiny

Jedna od najpoznatijih filmskih franšiza vraća se na filmska platna. Zaista, Harrison Ford još uvijek razbija bičeve, udara negativce i daje sve od sebe da izbjegne zmije. Novi Indiana Jones pratit će Harrisona koji ide u potragu za još jednim drevnim artefaktom. Ovaj put riječ je o brojčaniku koji može promijeniti tijek povijesti. Detalji radnje još nisu poznati javnosti, ali zna se da se osim Harrisona Forda u filmu još pojavljuju Phoebe Waller-Bridge, poznata kao kreatorica serije Fleabag, danski glumac Mads Mikkelsen te Antonio Banderas. Ovaj put Indianu Jones neće režirati njezin originalni tvorac, Steven Spielberg, nego redatelj James Mangold, a film izlazi 30. lipnja.

4. Theatre Camp

Jedan od filmova koji će vjerojatno proći ispod radara, Theatre Campmockumentary je koji prati kazališni kamp u saveznoj državi New York. Kada osnivačica kampa padne u komu, suparnički kamp želi preuzeti vodstvo, ali najbolji prijatelji Amos (Ben Platt) i Rebecca-Diane (Molly Gordon) udružuju se i odluče okupiti još neiskusne glumce te napraviti predstavu kako bi spasili kamp. Ovaj film privukao je veliku pozornost na filmskom festivalu Sundance, pa jedva čekamo vidjeti kako izgleda, a to ćemo moći 14. srpnja, kada film dolazi u kina.

5. Barbie

Možda najiščekivaniji film na ovoj listi, uz kasnije spomenutog Oppenheimera, Barbie je svojim prvim trailerom izazvao pravu pomutnju i ne dvojimo da su svi obilježili 21. srpnja u svoje kalendare, kada će film izaći u kina. Režiju potpisuje Greta Gerwig, poznata po režiranju filmova Lady Bird i Male žene, a najpoznatiju lutku na svijetu glumit će Margot Robbie, dok ćemo u ulozi Kena gledati ni više ni manje nego Ryana Goslinga. Trailer koji je izašao nije otkrio puno o radnji, ali sudeći po izgledu, film će biti hit. Glumačka ekipa također uključuje Willa Ferrella kao izvršnog direktora Mattela, Simu Liu, Issa Reau, Americu Ferraru, Michaela Ceru i mnoge druge.

6. Oppenheimer

Film koji prati tvorca atomske bombe, Roberta Oppenheimera, također izlazi 21. srpnja te je također okupio filmske zvijezde. Tako se u glavnoj ulozi našao Cillian Murphy, a prate ga Matt Damon, Emily Blunt, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Rami Malek te Gary Oldman kao američki predsjednik Harry S. Truman. Film je režirao Christopher Nolan, a mi jedva čekamo ovu biografsku priču.

7. Haunted Mansion

Ova horor-komedija u produkciji je Disneyja, a temelji se na stvarnoj vožnji u lunaparku iz Disney Worlda. Redatelj Justin Simien okupio je odličnu glumačku postavu pa ćemo tako u ukletoj kući gledati Tiffany Haddish, Dannyja DeVita, Owena Wilsona, Jamie Lee Curtis, Lakeitha Standfielda, Winonu Ryder, Rosario Dawson, Jareda Leta, Dan Levyja i Hasan Minhaja. Uzbuđeni smo pogledati kako će Disney to izvesti, a film u kina dolazi 28. srpnja.

8. Strays

Film Strays poseban je film s ove liste jer su glavni glumci ni više ni manje nego  psi! U centru priče je jedan od njih, Reggie, veseli granični terijer, koji ludo voli svog vlasnika Douga (Will Forte), koji je vječno pijan. Nakon što Doug u stanju pijanstva ostavi Reggieja samog i izgubljenog u velikom gradu, Reggie upozna pse lutalice koji ga napiju i nagovore na osvetu prema Dougu. Glasove psima u ovoj raskalašenoj psećoj komediji posuđuju Will Farrell, Jamie Foxx, Randall Park i Isla Fisher, a pseću avanturu moći ćemo gledati u kinima od 18. kolovoza.

9. Treasure Boys: A Please Don't Destroy Movie

Ben Marshall, John Higgins i Martin Herlihy trio su komičara pod imenom Please Don't Destroy, koji su stekli popularnost sa svojim skečevima na YouTubeu, koji su onda privukli pažnju legendarnog Saturday Night Livea u kojem dečki sada glume. Također, 18. kolovoza, dolazi nam film koji prati njih trojicu kako kreću u potragu za izgubljenim blagom, koje je navodno zakopano duboko unutar planine. Film je, naravno, komedija, a ako je upola smiješan kao i njihovi skečevi, onda možemo očekivati vrhunsku komediju.

10. Lift

Ovo ljeto stiže nam i dobar stari pljačkaški film. Kevin Hart vrhunski je lopov regrutiran da prevenira teroristički napad tako što će organizirati pljačku na letu iz Londona na Zürich, a u tom pothvatu pridružuju mu se i neka druga poznata glumačka lica: Jean Reno, Gugu Mbatha-Raw, Avatarov Sam Worthington, YunJee Kim, Úrsula Corberó iz Money Heista, Billy Magnusson i Vincent D’Onofrio. Kako će izvesti pljačku, saznat ćemo kad film izađe u kina 25. kolovoza.
 

FOTO: PEXELS