LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Europski tjedan mobilnosti

ZET organizira prve ikad „Dane otvorenih vrata” povodom svoje 132. obljetnice

Građani će imati priliku vidjeti svakodnevni način funkcioniranja javnog gradskog prijevoza, kulturno-tehničku baštinu, radnike, ali i drugo.

Građani će imati priliku vidjeti svakodnevni način funkcioniranja javnog gradskog prijevoza, kulturno-tehničku baštinu, radnike, ali i drugo.

Povodom 132. obljetnice ZET-a, kao i Europskog tjedna mobilnosti, ZET organizira manifestaciju Dani otvorenih vrata, koja će se u krugu tvrtke u Ozaljskoj 105, održavati u subotu i nedjelju, 16. i 17. rujna, od 9 do 17 sati.
 

Pogled iza kulisa


Ovo je prva takva manifestacija ZET-a i odličan način da se građani vide kako funkcioniraju stvari iza kulisa. Posjetitelji će vidjeti svakodnevni način funkcioniranja javnog gradskog prijevoza, njegovu bogatu tradiciju, kulturno-tehničku baštinu i razvoj, a upoznat će i dio ZET-ovih vrijednih radnika, za koje kažu je njihov svakodnevni trud utkan u funkcioniranje prijevozne usluge.

Posjetitelji će imati mogućnost razgleda tramvajske radionice u kojoj se na vozilima izvode najsloženiji popravci, a također će imati priliku razgledati kultno spremište tramvaja iz 1936. godine organiziranom vožnjom tramvajem, uz stručno vodstvo. 

U dvorištu ZET-a bit će izloženi autobusi, tramvaji, ali i radna vozila koja će se moći razgledati. Za ljubitelje tehničke baštine, kao i naše najmlađe sugrađane, pripremili smo posebne izloške kojima će se predstaviti segmenti vozila i njihovo održavanja, kao i unikatne makete vozila koje su zasluga grupe vrijednih entuzijasta.  
 

Besplatna vožnja u muzejskom tramvaju


Posjetiteljima je osigurana besplatna tramvajska linija 21 koja će od 10 do 16 sati svakih 30 minuta prometovati kružnom trasom: Ljubljanica – Trg bana Josipa Jelačića – Glavni kolodvor – Trg žrtava fašizma – Trg bana Josipa Jelačića – Ljubljanica. Tramvaji će se zaustavljati na svim usputnim stajalištima, a riječ je o posebnim vožnjama koje podsjećaju na neka prošla vremena, s  obzirom na to da će na liniji voziti dva muzejska tramvaja. 

Ulaz u dvorište ZET-a bit će omogućen iz Ozaljske, kod Upravne zgrade (istočna porta).
FOTO: YOUTUBE SCREENSHOT VIA CANVA