LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izmjene u prometu

ZET najavljuje promjene u autobusnom i tramvajskom prometu: obratite pozornost na nadolazeći vikend!

Autobusi linije 242 (Glavni kolodvor – Podbrežje) i autobusi linije  113 (Ljubljanica - Jarun) vozit će drugačijom trasom te na nekim dijelovima neće voziti. Također će doći će do izmjene na tramvajskim linijama 6, 11, 12, 13, 14 i 17, ali i do posebne regulacije prometa.

Autobusi linije 242 (Glavni kolodvor – Podbrežje) i autobusi linije  113 (Ljubljanica - Jarun) vozit će drugačijom trasom te na nekim dijelovima neće voziti. Također će doći će do izmjene na tramvajskim linijama 6, 11, 12, 13, 14 i 17, ali i do posebne regulacije prometa.

Zbog radova na sanaciji kolnika Avenije Većeslava Holjevca na dijelu od Islandske ulice do ulaza u naselje Podbrežje, primjenjuje se novi vozni red za autobusnu liniju 242 (Glavni kolodvor– Podbrežje). Za vrijeme navedenih radova u primjeni će biti novi vozni red koji će biti postavljen na početno krajnjim stajalištima i na mrežnim stranicama. Do promjena će doći i zbog radova u Frankopanskoj ulici, ali i zbog utrke CRO Race koja se održava u nedjelju, 1. listopada.
 

Autobusna linija 242 (Glavni kolodvor – Podbrežje)


Autobusna linija će prometovati djelomično izmijenjenom trasom u oba smjera od petka, 29. rujna u 6 sati do završetka sanacije kolnika, koji se očekuju u subotu, 21. listopada.

Glavni kolodvor – redovnom trasom do raskrižja Avenije Većeslava Holjevca i Islandske ulice – (lijevo) Islandska ulica – (desno) Ulica Savezne Republike Njemačke – (desno) Avenija Većeslava Holjevca – (lijevo) naselje Podbrežje

Autobusi linije 242 neće koristiti stajalište Građevinska škola u smjeru juga i Podbrežje u smjeru sjevera. 

Na izmijenjenom dijelu trase, linija 242 neće koristiti usputna stajališta osim autobusnog stajališta Podbrežje na Aveniji Većeslava Holjevca u smjeru juga i stajališta Građevinska škola na Islandskoj ulici u smjeru istoka.
 

Autobusna linija 113 (Ljubljanica - Jarun)


U subotu i nedjelju, 30. rujna i 1. listopada, autobusna linija 113 (Ljubljanica - Jarun) neće prometovati oko Jarunskog jezera, već samo do starog okretišta Jarun, zbog obilježavanja „Dana policije 2023.“ na Aleji Matije Ljubeka.
 

Izmjene na tramvajskim linijama 6, 11, 12, 13, 14 i 17


Zbog građevinskih radova u Frankopanskoj ulici, u subotu 30. rujna, od 7.45 do 13 sati bit će obustavljen tramvajski promet llicom, od Ulice Republike Austrije do Trga bana Josipa Jelačića, Jurišićevom i Ulicom Franje Račkog, preko Zrinjevca, te Savskom sjeverno od Vodnikove. Tramvajske linije 6, 11, 12, 13, 14 i 17 prometovat će izmijenjenim trasama u oba smjera:

Linija 6: Črnomerec – Ulica Republike Austrije – Jukićeva – Glavni kolodvor – Autobusni kolodvor – Sopot

Linija 11: Črnomerec – Ulica Republike Austrije – Jukićeva – Glavni kolodvor – Draškovićeva – Vlaška – Dubec

Linija 12: Ljubljanica – Savska – Ulica grada Vukovara – Držićeva – Šubićeva – Kvaternikov trg - Dubrava

Linija 13: Kvaternikov trg – Trg žrtava fašizma – Glavni kolodvor – Vodnikova – Savska – Ulica grada Vukovara – Žitnjak

Linija 14: Savski most – Savska – Vodnikova – Glavni Kolodvor – Draškovićeva – Mihaljevac

Linija 17: Prečko – Savska – Vodnikova – Glavni kolodvor – Ulica kneza Mislava – Trg žrtava fašizma - Borongaj
 

Posebna regulacija prometa


Zbog biciklističke utrke CRO Race, u nedjelju 1. listopada, od 8 do 17 sati, primjenjivat će se posebna regulacija prometa od raskrižja Ulice grada Vukovara i Ulice Hrvatske bratske zajednice preko Mosta slobode do raskrižja Avenije Većeslava Holjevca i Avenije Dubrovnik, a što uvjetuje izmjene u prometovanju autobusnih linija:

109 Črnomerec - Dugave), 218 (Glavni kolodvor - Savica - Borovje), 220 (Glavni kolodvor – Dugave), 221 (Glavni kolodvor – Travno), 229 (Glavni kolodvor – Mala Mlaka), 234 (Glavni kolodvor – Lanište), 241 (Glavni kolodvor – Veliko Polje), 242 (Glavni kolodvor – Podbrežje), 268 (Glavni kolodvor – Velika Gorica), 281 (Glavni kolodvor - Novi Jelkovec) i 607 (Savski most - Sopot). 

Privremena regulacija prometa odvijat će se u dvije faze te će navedene linije terminala Glavni kolodvor od 8 do 13.30 sati prometovati izmijenjenim trasama samo od terminala prema odredištima, dok će od 13.30 do 17 sati mijenjati trasu u oba smjera.

Detaljnije o izmijenjenim trasama možete pročitati na poveznici.
 
FOTO: UNSPLASH, ILUSTRACIJA