LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kazna za prekršaj

Zbog kršenja propisa po zagrebačkim prometnicama, 23-godišnjak kažnjen s više od 30 000 kuna kazne

Upravljao je automobilom bez dozvole, prošao je kroz crveno, vozio je bez pojasa i u suprotnom smjeru.

Upravljao je automobilom bez dozvole, prošao je kroz crveno, vozio je bez pojasa i u suprotnom smjeru.

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je da je završila kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom koji je 1. rujna počinio niz prekršaja vozeći se zagrebačkim prometnicama. 

Naime, mladić je bez vozačke dozvole, pod zabranom prošao kroz crveno i vozio u suprotnom smjeru te je kažnjen novčanom kaznom u iznosu 34.500 kuna. 

Policija je na temelju snimke podijeljene na društvenim mrežama provela kriminalističko istraživanje potvrdila sumnju da se 23-godišnjak vozio Maksimirskom cestom kršeći brojne propise. 

– U srijedu, 1. rujna 2021. godine oko 18 sati, za vrijeme dok mu je izdana zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije, bez da je koristio sigurnosni pojas, kao i bez položenog vozačkog ispita, 23-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Škoda zagrebačkih registarskih oznaka lijevom prometnom trakom južne kolničke trake Maksimirske ceste u smjeru istoka. Dolaskom ispred raskrižja s kolnikom Svetošimunske ceste, skrenuo je ulijevo preko dvostruke neisprekidane uzdužne linije na sjevernu kolničku traku Maksimirske ceste preko lijeve prometne trake na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila javnog gradskog prijevoza, nastavljajući kretanje u suprotnom smjeru od dozvoljenog u dužini najmanje 200 metara. Dolaskom neposredno pred raskrižje s Avenijom Gojka Šuška, skrenuo je desno preko lijeve prometne trake sjeverne kolničke trake Maksimirske ceste, preko dvostruke neisprekidane uzdužne linije, tri prometne trake južne kolničke trake Maksimirske ceste na desnu prometnu traku namijenjenu za skretanje vozila desno, ušavši u raskrižje i nastavljajući kretanje ravno za vrijeme dok je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo – stoji u priopćenju policije. 

FOTO: PIXABAY