LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Matura 2022./2023.

Započele su prijave ispita za ljetni rok držvane mature

Prijave ispita državne mature za ljetni rok zatvaraju se 15. veljače 2023. godine u 12.00 sati. Prvi ispiti u ljetnom roku kreću 31. svibnja, a zadnji ispit na rasporedu je 28. lipnja 2023.

Prijave ispita državne mature za ljetni rok zatvaraju se 15. veljače 2023. godine u 12.00 sati. Prvi ispiti u ljetnom roku kreću 31. svibnja, a zadnji ispit na rasporedu je 28. lipnja 2023.

Svim maturantima od jučer je dostupna opcija prijave ispita državne mature za ljetni rok u školskoj godini 2022./2023. Kao i ranijih godina, prijave se obavljaju isključivo putem specijalizirane mrežne stranice Postani student.

Kako stoji u službenom dokumentu NCVVO-a, učenici koji u ovoj školskoj godini završavaju četverogodišnje ili petogodišnje srednje obrazovanje u redovnome sustavu obrazovanja u Republici Hrvatskoj prijavljuju se u sustav svojim elektroničkim identitetom iz sustava AAI@EduHr (korisničkom oznakom i lozinkom) koji im dodjeljuje administrator imenika u školi.

Nakon prve prijave u sustav, učenik treba upisati broj mobitela na koji želi zaprimiti SMS poruku koja sadržava PIN i TAN. PIN predstavlja osobni identifikacijski broj koji služi za dodatnu zaštitu i privatnost podataka svakoga učenika, dok je TAN broj pomoću kojeg učenik potvrđuje značajne radnje u sustavu. NCVVO učenicima preporučuje da nakon prijave provjere ispravnost TAN-a, a to mogu učiniti u odjeljku Moji podatci/Osnovni podatci.

U slučaju gubitka podataka, maturant novu lozinku ili korisničku oznaku može zatražiti kod nadležnog administratora.

Navedene upute odnose se isključivo na redovne maturante, odnosno na one učenike koji završavaju 4./5. razred srednje škole na prostoru Republike Hrvatske. Na stranici NCVVO-a dostupne se upute i za druge kategorije pristupnika (odrasli, strani državljani itd.)
 

Važni datumi


Prijave ispita državne mature za ljetni rok zatvaraju se 15. veljače 2023. godine u 12.00 sati. Prvi ispiti u ljetnom roku kreću 31. svibnja, a zadnji ispit na rasporedu je 28. lipnja 2023. Prijave na željene studijske programe većinski započinju 1. veljače. Objava rezultata ljetnog roka državne mature na rasporedu je 12. srpnja 2023., rok za prigovore traje do 14. srpanj 2023., a konačni rezultati bit će objavljeni 19. srpnja 2023. godine.

Pristupnici trebaju pratiti naslovnice mrežnih stranica www.postani-student.hr i www.ncvvo.hr na kojima se objavljuju sve službene informacije.
 
FOTO: UNSPLASH